Stenendijk Hasselt.
Stenendijk Hasselt. Foto: Freddy Schinkel

Online bijeenkomst over versterking Stenendijk

HASSELT – Wie meer wil weten over de versterking van de Stenendijk, kan over twee weken terecht in een online bijeenkomst. Daarin worden mensen bijgepraat over de geplande dijkversterking.

Waterschap Drents Overijsselse Delta en Dijkzone Alliantie Stenendijk (DAS) nodigen inwoners van Hasselt en andere belangstellenden uit voor de online informatiebijeenkomst op donderdag 1 juli om 19.30 uur.

“De Stenendijk in Hasselt beschermt de omgeving tegen overstromingen vanuit het Zwartewater. De dijk is nog veilig, maar wel kwetsbaar”, stelt het waterschap in een persbericht. “Daarom wordt de Stenendijk over de gehele lengte versterkt door het inbrengen van een damwand. De daadwerkelijke uitvoering van de versterking staat gepland van juli 2022 tot eind december 2022.”

In de digitale bijeenkomst vertelt het waterschap waarom een dijkversterking nodig is. Dijkzone Alliantie Stenendijk licht het ontwerp en de werkzaamheden toe. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden voor deze digitale Teams-bijeenkomst via de aanmeldknop op www.wdodelta.nl/stenendijk. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Het project is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Hierin werken waterschappen en Rijkswaterstaat samen aan de grootste dijkversterkingsoperatie ooit sinds de Deltawerken. Minimaal 1.300 kilometer dijken en daarnaast 500 sluizen en gemalen, worden de komende dertig jaar versterkt. "Zo werken we aan een land waar u veilig kunt wonen, werken en recreëren.”
Het waterschap is de opdrachtgever voor de Dijkversterking. DAS is de aannemer die de aanbesteding won.