Afbeelding
Bente in het RTL-programma

Bente van der Steeg werkt mee aan concert in Plantagekerk in Zwolle

ZWOLLE - Bente van der Steeg uit Genemuiden, bekend van The Voice Kids, werkt op zaterdag 3 juli mee aan twee concerten van jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel. Die vinden plaats in de Plantagekerk in Zwolle.

Het laatste concert van het orkest was ook in de Plantagekerk. Samen met schoolkoor Meander Vocaal speelde het orkest op 13 februari 2020 de laatste noten voor publiek. “Des te feestelijker is het om nu, na bijna anderhalf jaar, op dezelfde plek de draad weer op te pakken”, volgens het orkest.

Om het concert een extra feestelijk tintje te geven zocht dirigent Albert Dam contact met Adriaan Stoet, viooldocent van Bente van der Steeg uit Genemuiden. Bente (13 jaar) wist met haar vioolspel de jurystoelen te laten draaien nog voordat ze een noot had gezongen. Met de combinatie van haar viool en zang is Bente inmiddels bekend geworden bij het publiek en wist daarmee door te dringen tot de halve finale van de laatste editie van The Voice Kids.

In de eerste uitzending waarin ze meedeed zong Bente het lied 'My heart will go on' van Céline Dion. Ze begeleidde zichzelf daarbij op de viool, wat uniek is voor de talentenjacht. Dat optreden is terug te kijken via de website: https://www.thevoicekids.nl/video/bente-my-heart-will-go-on.

Het ‘Vuurvogel Versoepelingsconcert’ begint op zaterdag 3 juli om 15.00 en om 17.00 uur.

Een halfuur voor aanvang is de Plantagekerk open voor publiek. Er zijn nog beperkt kaarten beschikbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/versoepeling. Meer informatie over het jeugdsymfonieorkest is te vinden op www.vuurvogeljeugdorkest.nl.