Wethouder Maarten Slingerland bracht eerder een bezoek aan de Werkplaats.
Wethouder Maarten Slingerland bracht eerder een bezoek aan de Werkplaats. Foto: Gemeente Zwartewaterland

De Werkplaats aan de Kaai is weer open, maar niet op vaste tijden

HASSELT - Hanzestad Hasselt Marketing opende afgelopen maandag weer de deur van De Werkplaats voor bezoekers. Anders dan in voorgaande jaren zijn er geen vaste openingstijden, maar gaat het gebouw aan de Kaai 5 in Hasselt flexibel open. Als de Hasselter vlag uithangt kunnen bezoekers binnenlopen.

Hanzestad Hasselt Marketing organiseert als stichting sinds 2015 groepsactiviteiten, zoals stadswandelingen en rondvaarten. Vertrekpunt van alle activiteiten is De Werkplaats aan de Kaai in Hasselt.

Door de coronamaatregelen konden er ruim een jaar lang geen activiteiten plaatsvinden en bleef het pand gesloten.

De huidige versoepelingen rond corona maken het voor de vrijwilligers van Hanzestad Hasselt Marketing mogelijk hun activiteiten weer geleidelijk op te starten. Een eerste start is de opening van De Werkplaats, die is ingericht als historische timmerwerkplaats. “Voor toeristen en inwoners van Hasselt altijd een geliefde plek om even rond te kijken en binnen te lopen voor een praatje”, volgens de organisatie.

Stichting Hanzestad Hasselt Marketing zegt met haar activiteiten de naamsbekendheid en het imago van Hasselt te bevorderen. De vrijwilligers van de stichting bereiken dit door het ontwikkelen van producten en het initiëren van activiteiten en arrangementen. “De nadruk ligt hierbij op een goede samenwerking, het bundelen van krachten en de mobilisatie van een breed netwerk. In totaal zijn er negen arrangementen beschikbaar, die zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met plaatselijke ondernemers en organisaties.”

De stichting verwacht dat toeristen, dagjesmensen en de inwoners er weer op uit willen trekken door de aangekondigde versoepelingen. “De afgelopen jaren bleek er een grote behoefte aan de activiteiten voor groepen, zoals personeelsuitjes, familiedagen, verenigingsexcursies of vrijgezellenfeestjes. Hanzestad Hasselt Marketing speelt daarop in met een ruim aanbod aan groepsarrangementen.”