Nieuw initiatief voor schone straat

GENEMUIDEN - Een nieuwe initiatief moet in Genemuiden zorgen voor schonere straten. Onder de naam Genemuiden Schoon kunnen kinderen aan de slag om afval te prikken.

Kinderen kunnen zich op woensdagmiddag melden aan Achterweg 40. "Je krijgt het volgende mee: een opvallend hesje, een afvalzak van 20 of 35 liter (met ring), een afvalgrijper en wegwerphandschoenen", schrijven de initiatiefnemers op de website. Voor elke volle vuilniszak krijgen kinderen een euro.

"Wanneer je een afvalzak vol hebt breng je deze terug en ontvang je je beloning", aldus de initiatiefnemers. "Je kunt daarna een nieuwe afvalzak meekrijgen en weer verder gaan, of levert de spullen in en je komt een andere keer weer."

Het initiatief is bedoeld om zwerfvuil op te ruimen. "We verzamelen zwerfvuil, geen huisvuil", is een van de regels. Meedoen is op eigen risico en kinderen moeten hun ouders om toestemming vragen.

"Pak geen afval bij gevaarlijke wegen, bijvoorbeeld langs de Randweg, wegen rond de Bergingsvijver, Tagweg etcetera", bevelen de initiatiefnemers aan. "En pas op dat je niet nat regent."

Kinderen die een volle afvalzak verzamelen, krijgen een euro per zak. "Dus niet per persoon."

De mensen die het initiatief nemen, willen voorlopig anoniem blijven. Meer informatie is te vinden op
genemuidenschoon.nl.

Sluziger rijdt onder invloed van drugs

ZWARTSLUIS - Een 28-jarige man uit Zwartsluis kreeg zondag een rijverbod opgelegd. Hij reed in de auto, maar had drugs gebruikt.

Politieagenten hielden de man staande, omdat ze vermoedden dat hij onder invloed reed.

Dat vermoeden bleek juist, dus kreeg hij een rijverbod.

Vernieling van een voertuig

ZWARTSLUIS - Voor de vernieling van een voertuig is een 37-jarige inwoner van Zwartsluis aangehouden.

Hij vond het zaterdag nodig om een voertuig te vernielen in zijn woonplaats. De politie dacht daar anders over.