Geen bloedprikpost meer in Hasselt

(door Enrico Kolk)

HASSELT - Wie in Hasselt bloed wilde laten prikken, kon jarenlang terecht in Sporthal de Prinsenhof. Die tijd is voorbij: vorig jaar moesten Hasselters al naar Genemuiden om geprikt te worden. Toen nog vanwege corona.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de prikpost ook niet meer terugkomt in de sporthal. "We zaten daar in gedeelte van Icare", legt een woordvoerder van Isala uit. "De locatie voldoet niet aan de eisen waaraan we moeten voldoen. Een van deze eisen is dat we voldoende privacy voor patiƫnten bieden. Omdat de kinderopvang er recht naast zit, kunnen we die privacy niet bieden."

Corona blijkt de doorslaggevende factor te zijn. "Gedurende de corona-epidemie is een ontwikkeling in de versnelling gegaan die ervoor zorgt dat het niet meer wordt zoals voor corona", aldus de woordvoerder. "Er vindt namelijk al langere tijd een ontwikkeling plaats in de behandeling van trombosepatiƫnten. Een groot deel heeft een andere behandeling aangeboden gekregen, zij kunnen medicatie gebruiken of zelfmeten. Dat betekent dat zij niet meer driewekelijks naar een prikpost hoeven om bloed te prikken."

Lees verder op pagina 7.