De nieuwe aanlegsteiger.
De nieuwe aanlegsteiger. Foto: Henk Kuik

Nieuwe aanlegsteiger in het centrum van Zwartsluis is klaar

ZWARTSLUIS - De nieuwe aanlegsteiger aan de Kolk is klaar. "Steeds meer watersporters ontdekken dat ze het centrum van Zwartsluis per boot kunnen bereiken", volgens MarketingOost.

Vanaf de steiger zijn de winkels, terrassen en bezienswaardigheden van Zwartsluis makkelijk bereikbaar. Het nieuwe 4-Sluizenarrangement leidt langs alle highlights van het ‘deftige dorp’. Die bijnaam dankt Zwartsluis, volgens MarketingOost, aan de tijd dat het dankzij de strategische ligging een welvarend dorp was. "Turf uit Drenthe ging in Zwartsluis van kleinere schepen op grotere schepen en via de Zuiderzee richting het westen van Nederland. Die positie legde het dorp geen windeieren. Langs het water ontstond veel industrie en een uitgebreid winkelbestand. Dat maakt Zwartsluis nog steeds een levendig dorp vol herinneringen aan de rijke historie."
Zwartsluis ligt bovendien nog steeds op een belangrijk kruispunt van waterwegen. Watersporters komen over het Meppelerdiep of het Zwarte Water naar het dorp en zetten via de Arembergersluis koers richting Nationaal Park Weerribben-Wieden. Met het bevaarbaar maken van de kolk in het centrum en de nieuwe steiger hebben watersporters nu een nieuwe mogelijkheid. Vanuit de boot stappen ze de gezelligheid van Zwartsluis binnen.

Lees verder op pagina 5.