Vlnr: Ruben Willems, Bram Haasjes, Thijmen van den Berg en Henk van den Berg
Vlnr: Ruben Willems, Bram Haasjes, Thijmen van den Berg en Henk van den Berg Foto: Wim Poelhekken

Olympia ’28 zet in op eigen jeugd

HASSELT - Begin juni zei Olympia-trainer Hans Roeland het al. Het vertrek van de belangrijke spelers Jasper van der Stouw, Erik van der Kolk, Willard Visscher en Jeroen Bos biedt kansen voor de eigen jeugd. Olympia ’28 laat weten dat het eerste en tweede elftal een ‘grote impuls’ krijgen door de overgang van talentvolle jeugdjeugdspelers. “Gezien de ontwikkeling van een aantal spelers is zelfs besloten een viertal nu eerstejaars JO19-spelers vervroegd over te laten gaan naar het eerste.”

Ruben Willems, Bram Haasjes, Thijmen van den Berg en Henk van den Berg zijn de vier jeugdspelers die deze stap gaan maken. “Dit past fraai binnen de ambitie van de vereniging om eigen talentvolle jeugd de kans te geven”, aldus Olympia ’28.

Jordi van den Bosch (TC) is verheugd over de ontwikkelingen. “We zetten maximaal in op de ontwikkeling van onze jeugd. Dit door middel van een goede jeugdopleiding en alles wat daarbij komt kijken. Dat we deze vier zeer talentvolle jeugdspelers vervroegd deze stap kunnen laten zetten is daar een schitterend voorbeeld van. Dit komt de ontwikkeling van de spelers ten goede en past ook geweldig binnen de doelstelling en ambitie die we als technische commissie en vereniging voor ogen hebben.”