Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Edelgrass Talent Tournament gaat toch door, Ajax naar Genemuiden


(door Gerard Meijeringh)

GENEMUIDEN - Verrassend nieuws bij Sportclub Genemuiden. Komende zaterdag wordt bij Sportclub Genemuiden toch het Edel Grass U14 Talent Tournament afgewerkt. Dit keer doen er acht clubs mee met Ajax als absolute blikvanger.

De coronacrisis leek lange tijd roet in het eten te gooien. Vorig jaar ging het evenement niet door. Ook dit jaar waren er twijfels. Maar de laatste tijd groeide de hoop bij de organisatie toen het snel ging met de versoepelingen.

“Achter de schermen hebben we de organisatie in low tempo doorgezet. De contacten met de deelnemers hebben we goed en stevig onderhouden”, spreekt Jan Pleijsier namens de organisatie. “Toen het de goede kant op leek te gaan, hebben we de gok genomen. Er zijn dit jaar maar weinig toernooien en het is echt Genemuiden: ‘We gaan aan de slag’. Het draaiboek lag er al. Bovendien zijn we teruggegaan van twaalf naar acht teams. Dat is gemakkelijker te organiseren. Dat is nu wonder boven wonder hartstikke goed uitgepakt.”

Met de deelnemende teams werd onlangs al afgesproken dat het toernooi door zou gaan op zaterdag 26 juni. Toen leek het erop dat er geen publiek welkom was. Daarom bracht Sportclub Genemuiden dit niet naar buiten en werd alles stilgehouden. De afspraak was aanvankelijk dat er per deelnemende speler één ouder mocht komen kijken. Maar nu mag iedereen de wedstrijden bekijken”, aldus Pleijsier.

De deelnemende ploegen zijn over twee poules verdeeld. In poule A spelen Sportclub Genemuiden, Ajax, NEC en FC Groningen. In de andere poule strijden Vitesse, FC Emmen, FC Utrecht en PEC Zwolle tegen elkaar. Er was veel belangstelling voor het toernooi. PSV en FC Twente wilden graag ook meedoen, maar uiteindelijk heeft de organisatie besloten om het bij acht deelnemende ploegen te laten. “We hebben wel overwogen om PSV en Twente mee te laten doen, maar we kregen het niet op de rit.”

“Er is veel waardering voor ons toernooi. Er wordt echt over gepraat.

Dat Ajax voor het eerst meedoet is een mooi succes voor de organisatie. Vorig jaar zou de club al meedoen, maar toen ging het evenement niet door. Ajax heeft zichzelf aangemeld bij de organisatie. Het zegt wel iets over de status van het toernooi in Genemuiden. “Er is veel waardering voor ons toernooi. Er wordt echt over gepraat. We hebben een goed deelnemersveld en hebben de zaken goed op de rit staan”, aldus Pleijsier.

Het bericht dat het toernooi doorgaat is met enorm veel blijdschap ontvangen. “We zijn zelfs door ouders gebeld of ze mochten komen. Zij zijn zo blij dat ze hun kinderen weer kunnen zien spelen. En voor de spelers is het ook prachtig. Ze kunnen eindelijk weer een toernooi spelen. We willen hier met z’n allen een ongelooflijk succes van maken. De organisatie staat, het draaiboek ligt klaar en we hebben ongelooflijk veel vrijwilligers die bereid zijn om wat te doen. We gaan er een mooie sportdag van maken.” Volgens Pleijsier wordt het toernooi in 2022 weer met twaalf teams afgewerkt. “En dan gaan we ook weer vier buitenlandse teams uitnodigen. We zeggen niets toe. Iedereen maakt evenveel kans.”

Het Edel Grass U14 Talent Tournament begint zaterdag om 9.30 uur met de opening, waarbij alle spelers worden voorgesteld aan het publiek. Om 10.00 begint het toernooi met een prachtig affiche, Sportclub Genemuiden tegen Ajax. De finale staat gepland voor 16.00 uur.