De editie van 2019.
De editie van 2019. Foto: Robert Westera

Water Muze Festival op de agenda, al 250 kaarten verkocht in voorverkoop

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS – Het Water Muze Festival staat gepland voor 21 augustus. Organisator Ivo Eenkhoorn is positief gestemd: “Ik heb er heel veel zin in.” Hij verwacht dat het festival dit jaar wél door kan gaan.

“Maar met anderhalve meter doen we het niet”, blikt hij vooruit. “De enige beperking is wellicht een coronapaspoort, of testen voor toegang. Als al 88 procent bereid is om zich in te laten enten, dan hoeft maar 12 procent zich te laten testen.”

De afgelopen tijd omschrijft Eenkhoorn als ‘best wel zenuwslopend’. “Je bent wel aan het voorbereiden, maar je weet niet of het wel of niet door kan gaan.” Toch hield hem dat niet tegen. “Het geluid, de horeca en de bandjes zijn allemaal vastgelegd. Er zijn nog wat kleine dingetjes, maar de hoofdlijnen staan.”

Zo komt zangeres Julia Zahra naar Zwartsluis. Zij werd bekend door haar deelname aan The Voice Of Holland en Beste Zangers. “En we hebben een bandje uit Zwitserland, Cari Cari”, vertelt Eenkhoorn. In de line-up staat ook Beatfish uit Genemuiden. “Dat vind ik een hele goede band uit Genemuiden. En Eut gaat de boel afsluiten, daar verwacht ik heel veel van. We gaan d’r eut met eut.”

Maar voordat het zover is, moet er nog wel het een en ander gebeuren. “Het festival kan niet draaien zonder vrijwilligers”, weet hij. “Je moet er nog echt wel aan trekken om er mensen voor te krijgen. Als mensen dat willen, kunnen ze zich aanmelden via info@watermuzefestival.nl of mij benaderen.”

Eenkhoorn verwacht dat ook dat wel goedkomt. Inmiddels zijn er al meer dan 250 kaarten verkocht op een totaal van maximaal 700. “Ik denk dat het als vanouds gaat zijn. Muziek ontdekken en veel gezelligheid. En ik denk ook verbinden. Ik weet prima hoe het met m’n familie gaat, maar minder hoe het met de achterburen gaat. Op zo’n festival kun je ook de losse contacten weer aanhalen.”

Het is alleen nog wachten op de vergunning. “Ik denk dat dat ook wel gaat lukken”, besluit Eenkhoorn.