Weer winst voor wegracer
Ricardo Brink in Dutch Superbike

OSCHERSLEBEN - Ricardo Brink heeft afgelopen weekeinde ook de tweede race in de Dutch Superbike gewonnen. Na zijn zege op het TT-circuit in Assen, won hij zondag ook in het Duitse Oscherleben.

Ricardo Brink kwam in de eerste race niet als winnaar over de streep. De Deense gastrijder Alex Schacht was het snelst, maar hij deed buiten mededinging mee. Brink kwam als tweede over de finish en werd uitgeroepen tot winnaar van de eerste race.

In de tweede race leek Schacht opnieuw op weg naar de zege, maar hij viel uit. Brink kwam aan kop en stond zijn leidinggevende positie niet meer af.

Eind mei zag het er nog somber uit voor de wegracer uit IJsselmuiden. In de kwalificatie van de eerste race van het seizoen van de IDM Superbike in Oschersleben kwam hij in de problemen. Zijn versnellingsbak liep vast en Brink werd met hoge snelheid van de motor gegooid. In Nederland bleek dat de aanhechtingen van zijn sleutelbeen waren afgescheurd. Brink gaf aan dat hij er alles aan zou doen om snel terug te komen en hij hield woord. De volgende ronde in de Dutch Superbike is van 2 tot en met 4 juli op de Nurburgring.