BGZ wil langere vaartijden pont

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN/ZWARTSLUIS - De vaartijden van de pont zijn niet optimaal, vindt BGZ. De pont vaart in het weekend tot 19.00 uur 's avonds en dat zou langer moeten, volgens de partij

"Juist in deze tijd, waar wandelen en fietsen een steeds populairdere wijze is geworden om vrijetijdsbesteding, heeft de vaar-eindtijd van 19.00 uur een beperkend effect", schrijft BGZ in raadsvragen over het onderwerp. De partij vindt dat zowel Genemuiden als Zwartsluis niet optimaal ontsloten worden 'door deze beperking'. "Ook wanneer het gaat om openbaar vervoer naar kernen buiten onze gemeente."

De lokale partij is benieuwd of het college hierover gesprekken voert met de eigenaar van de pont. "En wat is de status van deze gesprekken?" Als het aan BGZ ligt, mag de gemeente ook een bijdrage leveren in het verlengen van de vaartijden. "Is het college bereid om zich tot het uiterste in te spannen om de verlenging van de vaar-eindtijd op de zaterdag van 19.00 uur naar 22.00 uur financieel mogelijk te maken voor de duur van 25 weken per jaar, wanneer het gaat om het zomerseizoen?"

Antwoorden op deze vragen worden morgen (donderdag) tijdens de raadsvergadering verwacht.

Onbegrip bij VVD voor niet nemen coronavaccinatie

ZWARTEWATERLAND - De VVD heeft gen begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren tegen corona. Dat zei fractievoorzitter John Smits donderdagavond tijdens de algemene beschouwingen.

Hij refereerde aan 'het virus dat ons al anderhalf jaar in de ban houdt'. "En naar waarschijnlijkheid gaat er nu een vrijere situatie ontstaan", concludeerde hij. "Tenminste, als de overgrote meerderheid zich laat vaccineren."

Dat mensen dat niet zouden doen, kan hij niet begrijpen. "En bij ons is er onbegrip voor diegene die vanwege overtuigingen zichzelf, maar zeer zeker hun medemensen, blootstellen aan overdracht van het virus."

Tegelijkertijd vroeg hij aandacht voor de zware periode die achterligt. "Wij willen zeker stilstaan bij diegenen die door dit virus een dierbare zijn verloren en wensen hen sterkte bij hun verdriet."