Tien gratis lessen bij Irene

HASSELT – Irene geeft, net als in 2020, iedereen die muziek wil leren spelen tien gratis lessen cadeau. Dat gebeurt bij de start van het nieuwe muziekseizoen, in september.

“Muziek leren spelen is voor jong en oud. Mogelijk is het een bezwaar dat je niet weet of jij of je kind er aanleg voor heeft. Irene Hasselt neemt dit bezwaar weg dankzij de gratis lessen”, aldus de vereniging. “Tijd zat om te bepalen of je het leuk vindt. Je leent een instrument van de vereniging zodat je niet met onnodige kosten wordt opgezadeld.”

Wie altijd al trompet, dwarsfluit, bugel, slagwerk of een ander instrument wil leren bespelen, kan zich aanmelden. “Je gaat een fantastische tijd tegemoet en voor je het weet maak je deel uit van een vereniging met een rijke historie.”

Opgeven kan via irenehasselt.nl.

Verdeling van geld Helpende Handen

ZWARTSLUIS - Nu Helpende Handen is gestopt met het inzamelen van oud papier, zijn de overige gelden verdeeld. In totaal is er 4.704,59 euro uitgedeeld.

Er ging 400 euro naar verschillende organisaties. Dat zijn Artsen zonder Grenzen, Leger des Heils (Meppel), Open Doors, MAF, Steunfonds Het vakantiebureau, Wycliffe Bijbelvertalers, Nederlands Bijbelgenootschap, Testify to love, Stichting Shaare Zedek en Stichting Vrienden van De Hoop.

De Stichting Dorotty kreeg 424,59 euro en 250 euro is uitgedeeld aan de stichting De Nieuwe Schans. De afsluitkosten bedroegen 30 euro.

Rijbewijs kwijt

ZWARTSLUIS - Twee (niet meer-) automobilisten raakten het afgelopen weekend hun rijbewijs kwijt op de Zomerdijk. De politie snapte hen daar met een ‘veel te hoge snelheid'.

Een 52-jarige man uit Zwartsluis moest zaterdag zijn rijbewijs inleveren en datzelfde gold zondag voor een 61-jarige man uit Bussum.