Woningmarkt

(vervolg van de voorpagina)

Dit jaar zijn tot nu toe 29 opgeleverde woningen gemeld in Zwartewaterland. Ook zit er nog een flink aantal huizen in de pijplijn, vooral in Om de Weede en Tag-West. 

De twaalf grondgebonden woningen op de Dedemsvaartlocatie (bij de ingang van Om de Weede) zijn allen verkocht of verkocht onder voorbehoud, meldt Knol. Vorige week is de verkoop voor het Wolweverskwartier (De Weede Hoven) gestart. Daar komen twaalf rijwoningen, twee twee-onder-een kapwoningen en twee vrijstaande woningen.

Voor fase 1B (Over de Weede) wordt het ontwerpbestemmingsplan op dit moment opgesteld. "Naar verwachting kunnen in de tweede helft van 2022 de eerste woningen gebouwd worden", aldus Knol.

Voor Hasselt Overwaters is een bestemmingsplan in de maak dat ruimte biedt aan zeventien vrijstaande woningen op ruime kavels.

Op Tag-West zijn er nog zeventien appartementen in aanbouw. Binnenkort begint de bouw van de Terpkamer (dertien woningen). Ook wordt er nog een 'gewone' woonstraat gerealiseerd, die bestaat uit 26 woningen. 

Het bestemmingsplan voor de tweede fase van Tag-West (240 woningen) moet volgens de planning nog dit jaar vastgesteld worden.

"Om het woningbouwprogramma zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de huidige en de te verwachten toekomstige woningvraag, worden de uitkomsten van het woonbehoefteonderzoek 2020 aangehouden bij de gesprekken met ontwikkelaars", schrijft Knol aan de gemeenteraad.

Hij meldt ook nog dat er dit jaar tot nu toe zes startersleningen verstrekt zijn. Ook verleende de gemeente 45 omgevingsvergunningen.