Toren Sint Jansklooster weer open

SINT JANSKLOOSTER - Natuurmonumenten opent de deuren van de watertoren in Sint Jansklooster weer elke zaterdag. "Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht over natuurgebied De Wieden", roept Natuurmonumenten op.

 De toren is van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Vooraf reserveren is noodzakelijk via https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-de-wieden/monumenten.

Het is mogelijk om de verhalen van de toren tijdens de beklimming naar boven te ontdekken. De watertoren, volgens Natuurmonumenten 'het baken van De Wieden', is in 2014 een uitkijktoren geworden. 

In de watertoren voert een spektakel van trappen, in totaal 207 treden, mensen door een 24 meter hoge ruimte. "Bovenin het oude waterreservoir geniet je van een spectaculair uitzicht over het natuurgebied De Wieden. Vanaf Bezoekerscentrum De Wieden wandel of fiets je naar de watertoren. Bij de watertoren is geen parkeermogelijkheid aanwezig."

Het centrum is vanaf april tot en met oktober geopend op dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur en in de zomer ook op maandag van 12.00 tot 17.00 uur. Het is te vinden aan het Beulakerpad 1 in Sint Jansklooster.

Jeugdkorting in de bus verdwijnt

REGIO - De korting op jeugdabonnementen voor de bus wordt geleidelijk afgebouwd. Dat meldt OV Regio IJsselmond in een persbericht.

"Korting is over twee jaar niet meer leeftijdsafhankelijk. Alle reizigers die vaak reizen ontvangen dan dezelfde korting." De abonnementstarieven zijn vorige week omhooggegaan, met wisselende bedragen.