Sportclub start voorbereiding thuis tegen ACV

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden begint na een break van enkele weken op 26 juli aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Op 7 augustus staat de eerste oefenwedstrijd ingepland. Sportclub Genemuiden speelt dan thuis tegen ACV (14.30 uur).

Drie dagen later staat een thuiswedstrijd tegen zondaghoofdklasser VV Emmen ingepland op Sportpark De Wetering (20.00 uur). Op 13 en 14 augustus gaat Sportclub Genemuiden op trainingskamp in Kraggenburg. Op het sportpark in Kraggenburg wordt op 14 augustus geoefend tegen IJsselmeervogels. Drie dagen komt VVOG naar Genemuiden (20.00 uur). 

Op 21 augustus worden de nieuwe spelers van Sportclub Genemuiden gepresenteerd. Daarna speelt de ploeg van trainer Van der Weij een oefenduel tegen eersteklasser Go-Ahead Kampen. Een week later begint de competitie. Sportclub Genemuiden trapt af in de hoofdklasse B met een thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam.

Van der Breggen stevig in het roze


RIALE - Anna van der Breggen gaat fier aan de leiding in de Giro d’Italia. Zaterdag greep ze de regie in de Italiaanse rittenkoers door de tweede etappe overtuigend op haar naam te schrijven. Maandag verstevigde ze haar leidende positie door de klimtijdrit op haar naam te schrijven.

Van der Breggen raffelde de 11 kilometer af in 24 minuten en 57 seconden. Haar ploeggenote Vollering, de nummer twee in de tijdrit, moest 1 minuut en 6 seconden toegeven. 

Daarmee deed de wielrenster uit Zwolle, opgegroeid in Hasselt, uiteraard goede zaken. Haar voorsprong in het klassement op de nummer twee Ashleigh Moolman bedraagt 2.51 minuut.

Zaterdag maakte Van der Breggen ook al grote indruk. Op de slotklim gaf de renster van SD Worx weer eens een demonstratie van haar kunnen. Ze sprong weg uit het peloton en rekende op de zeer zware beklimming af met haar concurrenten. Ze kwam solo over de finish en nam de roze leiderstrui in bezit. Zo forceerde een indrukwekkende dubbelslag. 

Een dag later won Marianne Vos de derde etappe. Ze was de snelste in een kopgroep van vier. Geen moment kwam de roze trui van Van der Breggen in gevaar.

Eregalerij staat
wagenwijd open

ZWARTEWATERLAND- Ondanks het feit dat het sportseizoen grotendeels in het water is gevallen door de coronacrisis komt De Stadskoerier Extra ook deze zomer met de Eregalerij.

Door de coronacrisis zullen er dit sportseizoen echter veel minder kampioenen zijn. Daarom zet De Stadskoerier Extra de Eregalerij dit jaar wagenwijd open. 

Niet alleen kampioenen zijn welkom, ook andere teams of sporters die een plekje in de spotlights verdienen, krijgen een plaats in de Eregalerij. Wilt u graag een team of sporter in de Eregalerij. Stuur een foto naar sport@brugmedia.nl.