Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Geert Kolk benoemd tot lid van
verdienste van Sportclub Genemuiden

GENEMUIDEN - Geert Kolk is vorige week woensdag benoemd tot lid van verdienste van Sportclub Genemuiden. Dit gebeurde tijdens de Mid Summer Barbecue op Sportpark De Wetering, die werd georganiseerd door Businessclub De Wetering. Er werd met opzet gekozen om Geert Kolk tijdens een activiteit van Businessclub De Wetering in het zonnetje te zetten, omdat hij al jaren verbonden is als vrijwilliger aan de businessclub. 

In 2000 nam hij zitting in de sponsorcommissie, de voorloper van Businessclub de Wetering. Kolk steekt al jarenlang zijn handen uit de bouwen voor de businessclub en wist veel sponsors binnen te halen. Daarnaast is Kolk actief met het debiteurenbeheer van de businessclub van Sportclub Genemuiden en de opmaak van de sponsorcontracten. “Mede namens jouw tomeloze inzet in de afgelopen jaren is Businessclub De Wetering uitgegroeid tot een stabiele pijler onder Sportclub Genemuiden”, zo kreeg Kolk te horen.

Kolk is eerder ook nog op andere terreinen actief geweest als vrijwilliger. Zo richtte hij in de jaren zeventig, samen met het overleden lid van verdienste Berend Herssenberg, de vervoerscommissie op om het vervoer van de jeugd en soms seniorenteam te regelen. Ook hiep hij veelvuldig mee bij allerlei bouwactiviteiten.

Kolk werd tijdens de Mid Summer Barbecue totaal verrast. "Ik wist echt nergens van. Mijn jongste kleinkind is een flapuit, maar ook die heeft niks verteld. Ik zie het als een stukje waardering. En mijn vader is ook lid van verdienste. Die is dertig jaar grensrechter geweest bij het eerste elftal. Hij heeft alles gedaan." Kolk was als jongetje van vijf jaar al lid van Sportclub Genemuiden. "Toen ging ik ook al met de bus mee. Daar zaten al die 'beroemde' spelers in." Later ging hij zelf voetballen. Kolk was geen technische speler, maar door zijn inzet en werklust wist hij zelfs het eerste elftal te halen. Dat duurde echter niet lang, want de concurrentie was groot. Kolk speelde zijn wedstrijden in het tweede en later in het vierde en en zesde elftal. Met drie beenbreuken tijdens het voetballen zette Kolk de koers naar de lagere elftallen bij Sportclub Genemuiden in. Na zijn actieve periode als voetballer maakte hij zich verdienstelijk als vrijwilliger via verschillende werkzaamheden. 

In 2000 kwam hij in de sponsorcommissie, toen hij stopte met werken bij Vadain. Hij werd gevraagd door Henk de Lange. "Ze zochten hier iemand voor. Toen ging ik bij de bedrijven langs om de contracten te verlengen." De zaken werden steeds serieuzer aangepakt. In 2007 ging de sponsorcommissie verder als Businessclub De Wetering. Zeven jaar later werd Raymond van Dijk voorzitter van de businessclub. "Henk de Lange stopte. Toen is Raymond aan de bar in de kantine overgehaald. Janneke (Ten Hove, red.) heeft het ook nog een tijdje gedaan. Daarna heeft Raymond het overgenomen." De sponsorgroep is de laatste tien jaar gigantisch gegroeid. "Hoe dat is gekomen? Je moet ook wat teruggeven aan ondernemers en leuke dingen organiseren", aldus Kolk. 

Momenteel bestaat het bestuur van Businessclub De Wetering uit zes personen. Kolk is evenals Klaas Eenkhoorn, Peter van der Kamp en Cor Heutink actief als acquisiteur. Raymond van Dijk is voorzitter en Janneke ten Hove is algemeen bestuurslid. Kolk heeft het uitstekend naar de zin bij de businessclub. "We hebben een heel leuke ploeg bij de businessclub."

Geert Kolk is dankbaar: Ik zie het als een stukje waardering.