Afbeelding
Foto: Joost van Beek

Bijenbuffet in volle bloei: 'Keukenhof verbleekt bij bloemenzee'

GENEMUIDEN - Het bijenbuffet in Genemuiden staat in volle bloei. “Wat is het mooi geworden. Het biologische inheemse bloemenmengsel is hartstikke goed opgekomen en de afwisselende regen en zonneschijn waren natuurlijk perfect voor de groei”, aldus initiatiefnemer Joost van Beek.

"De Keukenhof verbleekt bij deze kleurrijke bloemenzee”, vindt hij. "Het is er een gesnoep en gezoem van jewelste. Ik spotte zo snel al even de Aardhommel, Steenhommel, Akkerhommel, diverse zweefvliegen, vlinders, de Sachembij en de gewone Honingbij.”
Van Beek bracht het afgelopen weekend een bezoek aan de bloemenzee. "Tijdens mijn bezoek hoorde ik voorbijgangers praten over het bijenbuffet en elkaar wijzen op de bloemen en bijtjes. Ik denk dat het educatieve en bewustzijns- aspect verder gaat dan wij denken. Super toch?”
Mensen gaan er over het algemeen netjes mee om, merkte hij. "Ik zie ook niet veel banden- en loopsporen door het bijenbuffet. Dus dat betekent dat mensen het respecteren en betrokken zijn. Er lag wel een flinke hondendrol.”
Het bijenbuffet kwam tot stand in april. Wethouder Slingerland strooide toen samen met kinderen van de Eben-Haëzerschool het eerste zakje bloemzaad uit aan de Koppel. Het bijenbuffet is een initiatief van The Pollinators en de gemeente.