Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Groep 8 van De Driemaster neemt afscheid met 'mooi aandenken' en een week vol activiteiten

HASSELT – Groep 8 van CBS De Driemaster nam vorige week afscheid van de school op een ludieke manier. "Daarbij lieten ze een mooi aandenken achter”, schrijft een medewerker van de school in een persbericht.

Op maandag begonnen de scheidende leerlingen met de laatste repetities voor de musical. Om alvast te wennen aan spelen voor publiek, zat groep 7 in de zaal. Ook waren de broertjes en zusjes van de ‘acteurs’ aanwezig.

Dinsdag stond de traditionele stunt gepland. De leerlingen hadden de school ‘gekaapt’ en waren daarmee even de baas in de school. Zij maakten hierbij de dienst uit en gaven de overige groepen allerlei opdrachten die uitgevoerd moesten worden.

Aan het eind van deze dag werden de achtstegroepers volgens traditie de school uitgegooid. Dat gebeurde deze keer vanuit het raam van hun lokaal. Ouders waren hierbij aanwezig en konden zo direct hun kroost opvangen.

Woensdag vond de musical plaats, net als vorig jaar weer in twee voorstellingen. Hierdoor kon afstand tussen de bezoekers gewaarborgd blijven. “Na twee geweldige voorstellingen, waarbij kinderen acteerden op hoog niveau, was het eind van hun basisschoolperiode aangebroken", aldus de school. 

De kinderen kregen enkele cadeaus mee, waaronder een bijbel. Alle ouders kregen, via hun kinderen, een bloem van de school. Deze bloem werd uitgedeeld als dank voor de samenwerking rond de kinderen.

Betekende dit eerbetoon dat hij zijn strepen al verdiend had of een hint om te vertrekken?

Na dit alles boden de kinderen (en hun ouders) de school nog een cadeau aan; een grote bloemenbak onder het raam van directeur Hilbert Koerhuis. Het opschrift daarbij was: Hilberts Hofje.

Daar het de gewoonte is dat mensen in de school pas vernoemd worden bij hun vertrek (eerder was daar al het “Joke Terpstraplein” en de “Piet Bonhofhal”), maakte de directeur zich toch enigszins zorgen.

“Betekende dit eerbetoon dat hij zijn strepen al verdiend had of was dit een hint om te vertrekken?", was de vraag die door hem heenging.

Deze vraag werd snel beantwoord. Vanuit het team werd de ouders gezegd dat er alleen een plantenbak kon komen met een passende benaming. En zo was Hilberts Hofje geboren. De bak is vervaardigd door zorginstelling Oranjeborg.

De school kijkt terug op een geweldige slotweek. Daarbij bedankt De Driemaster zowel ouders als leerlingen voor de mooie week, het schitterende cadeau, maar vooral voor de afgelopen acht jaar.

De laatste twee jaren had deze klas met veel coronamaatregelen te maken, maar dat kon het ludieke afscheid niet verhinderen.