Collecte voor MLDS

GENEMUIDEN - De collecte voor de Maag Lever Darm Stichting in Genemuiden bracht 2,712,78 euro op. "Met dit mooie bedrag kunnen er weer meer onderzoeken plaats vinden", aldus de plaatselijke collectanten.

Wie de collectant gemist heeft en alsnog graag een donatie geven, kan dat online doen via www.mlds.nl.

Samenkomst van het Leger des Heils

GENEMUIDEN - Het Leger des Heils houdt op zondag 18 juli een samenkomst. Die vindt plaats in 't Kruispunt aan de Nieuwstraat. 

"Tijdens deze dienst gaan we dieper in op de vraag: Wie ben jij?", legt een medewerker van het Leger des Heils uit. "We willen je graag ontmoeten, je bent van harte welkom." De dienst begint om 17.00 uur.

Koopjesdag

GENEMUIDEN - Omdat er vergunning verleend werd voor een braderie, houden de ondernemers in het centrum van Genemuiden zaterdag een koopjesdag.

"Hoge kortingen en veel koopjes", beloven de ondernemers. De koopjesdag vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur bij de winkels in Genemuiden

Vakantieperiode: 'Verklein kans op inbraak'

ZWARTEWATERLAND - "Weet dat inbrekers in deze tijd vaker toeslaan", waarschuwt de politie op Facebook voor de naderende vakantieperiode.

"Velen van jullie genieten nu van een welverdiende vakantie en gaan weg naar een mooie bestemming", schrijven de agenten. 

Omdat inbrekers dan vaker toeslaan, adviseren zij maatregelen. "Verklein uw kans op inbraken. Controleer uw ramen of deuren als u weggaat (sluit deze goed af). Leg waardevolle spullen niet in het zicht. Zorg voor goede verlichting in en rondom uw woning. Stel uw buren en of vrienden in kennis zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden", geeft de politie als tips mee.

Bibliotheek ondersteunt bij vragen over CoronaCheck

ZWARTEWATERLAND - De bibliotheek staat klaar voor mensen die vragen hebben over de CoronaCheck-app.

"Wil je op vakantie binnen de Europese Unie? Of wil je naar een evenement in Nederland? Dan heb je daar een coronabewijs voor nodig. Dit bewijs maak je via de CoronaCheck-app of via de website coronacheck.nl. Vind je dit lastig of heb je hier vragen over? De bibliotheek staat voor je klaar", meldt een medewerker in een persbericht.

"Kom je met vragen over de CoronaCheck naar de bibliotheek? Neem dan je BSN-nummer en je paspoort, ID-kaart of rijbewijs mee." Een stap-voor-stap-uitleg over de CoronaCheck-app is ook te vinden onder het kopje Nieuws op www.bibliotheekzwartewaterland.nl.