Kamperzeedijk

(vervolg van de voorpagina)

De kom moet worden ingericht met elementen zoals stoepranden, een markering in het midden en groene heggen. "Zodat mensen heel duidelijk weten dat ze in de kom zijn", legt Kolkman uit.

Ook bij de komovergang vanuit Genemuiden naar Kamperzeedijk-Oost passen mensen hun snelheid onvoldoende aan, volgens Kalsbeek. De provincie wil daarom ook daar het wegbeeld aanpassen.

Er komen strepen op de weg in de 'aanloop' naar het binnenrijden van de bebouwde kom. Ook krijgt het wegdek op de plaats van de komovergang een andere kleur.

Brug

De William Thomsonbrug is volgens Kolkman en Kalsbeek aan vervanging toe. "En de brug is ook te smal voor onze huidige richtlijnen", zegt Kalsbeek. De provincie gaat het brugdek daarom vervangen. 

Duurzaam en veilig

De aanpak van de weg moet ertoe leiden dat de Kamperzeedijk 'duurzaam en veilig' wordt. "Binnen de kommen van Kamperzeedijk-Oost en -West gaan we vooral werken aan de herkenbaarheid van de komovergangen. In de uitwerking zien wij best nog wel wat uitdagingen", zegt Kolkman. 

Als voorbeeld noemt hij de hoogteligging van de weg. Die is nog weleens lastig bij het maken van een oversteek. Bij de Schaapsteeg wil de provincie (samen met de gemeente) een oversteekplaats maken. "Er ligt al een ontwerp, dat moeten we nog iets beter inpassen. Ook weer in hoogteligging."

Daarnaast zijn er uitritten en parkeervoorzieningen die beter ingepast moeten worden. "Er komen niet meer parkeerplaatsen, maar we gaan gewoon kijken of het beter kan."

De provincie wil de 'groenstructuren ondersteunend maken aan de verkeerskundige functies'. "Dat betekent dat je door een heg aan te leggen, daarmee de geleiding van het verkeer verduidelijkt en een scheiding hebt tussen de autoweg en fietsers."

De gehele webcast over de Kamperzeedijk is terug te kijken via youtube.com/watch?v=7KRWVpnepvQ.