Evi Flier naar het NK

URK - Evi Flier heeft zich tijdens de Overijsselse kampioenschappen op Urk geplaatst voor het NK. De amazone van de Zwartewaterruiters eindigde met haar pony Wilson Bluff als tweede in de klasse B-AB.

Flier behaalde een score van 66,58 procent en verzekerde zich van een startbewijs voor het NK, dat op 21 augustus wordt afgewerkt in Ermelo.

Joëlle Dekker kwam met haar beide paarden in actie op de regiokampioenschappen. In de klasse M1 wist ze met It’s Me B een vijfde plaats te behalen (67,41 procent). Met Imprerial Jazz verdiende ze de zevende plek in de klasse B (65 procent).

Dubbele zege
André Breman

GENEMUIDEN - Voor de leden van PV de Snelvliegers stonden er onlangs drie vluchten op het programma. André Breman schreef de jonge duivenvlucht vanuit 's-Hertogenbosch op zijn naam en won ook de vlucht vanuit Sens. Arjan Beens werd winnaar van de vlucht vanuit Dax.

Bij de jongen duivenvlucht vanuit 's-Hertogenbosch eiste Piet Breman de tweede en derde plek voor zich op achter André Breman. Hij deed ook goede zaken bij de laatste midfondvlucht van het seizoen vanuit Sens (529 kilometer). André Breman legde beslag op de eerste en tweede plaats. Wiljen Bos eindigde als derde. 

De overnachtfondsvlucht vanuit Dax (1116 kilometer) werd gedomineerd door Arjan Beens. Hij nam het gehele podium voor zijn rekening. 

Sportbijlage biedt podium voor clubs 

ZWARTEWATERLAND - In de aanloop naar een nieuw sportseizoen komt De Stadskoerier Extra met een sportbijlage. Hiermee krijgen verenigingen een podium om zichzelf te presenteren. Daarnaast wordt er een abonnementenactie gekoppeld aan de bijlage, waarmee inwoners van Zwartewaterland geld kunnen verdienen voor hun favoriete vereniging. De sportbijlage wordt op 15 september huis aan huis verspreid.

De Stadskoerier Extra wil een podium bieden voor alle sportverenigingen. Clubs krijgen in de sportbijlage de ruimte om zich te presenteren en/of hun nieuws te communiceren. De sportbijlage wordt geïntegreerd in De Stadskoerier Extra en op 15 september huis-aan-huis verspreid.

Clubs kunnen tot en met 16 augustus hun bijdrage aanleveren via sport@brugmedia.nl. Daarnaast biedt De Stadskoerier Extra vanaf 15 september een unieke kans om je favoriete vereniging te steunen. 

Elke nieuwe abonnee mag z’n favoriete vereniging doorgeven. Als dank voor de steun aan de lokale journalistiek wordt 10 euro overgemaakt naar de desbetreffende vereniging bij het afsluiten van een jaarabonnement. Een mooie manier om de kas van je favoriete club te spekken.

De actie loopt van 15 september tot en met 10 oktober. Uiteraard hopen we met z'n allen op een sportseizoen, dat in z'n geheel kan worden afgemaakt. Een sportjaar waarin sportprestaties centraal staan en vergaande coronamaatregelen tot het verleden behoren. De Stadskoerier Extra wil er zijn voor alle sportverenigingen en roept clubs op om nieuws in te sturen. Dat kan via sport@brugmedia.nl.