Aan de slag met terrein Bodewes

(door Enrico Kolk)

HASSELT - De gemeente kan weer verder met de plannen voor het terrein van de voormalige scheepswerf Bodewes. Door de stikstofproblematiek stonden de plannen een tijdje 'op pauze'. 

Er lijkt nu weer schot in de zaak te komen. "Bodewes is al eens in de raad aan de orde geweest, maar toen, juist ook in verband met de stikstofperikelen door de raad aangehouden", zegt wethouder Harrie Rietman. Doordat de raad er geen besluit over nam, was er eigenlijk sprake van een half afgeronde procedure. "Daarbij is lang het wachten geweest op de stikstofberekeningen van de ontwikkelaar", legt Rietman uit. 

Dat lijkt nu allemaal in orde. De wethouder verwacht dan ook na de zomer verder te kunnen met de plannen. Het vertrek van Bodewes werd destijds 'een verlies voor Hasselt' genoemd. "Maar het vertrek van dit scheepsbouwbedrijf biedt ook de kans om Molenwaard helemaal bedrijfsvrij te maken", valt te lezen in het projectplan. 

Het terrein van Bodewes is aangekocht door de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO). Diezelfde maatschappij blies eerder ook nieuw leven in bedrijventerrein Zwartewater in Hasselt. Ook daarvoor zijn er kansen, nu Bodewes vertrokken is. "Allereerst kan het bedrijventerrein Zwartewater uitbreiden omdat de bedrijvigheid uit het gebied Molenwaard totaal verdwijnt", staat in het projectplan, dat stamt uit 2017.

Lees verder op pagina 5.