Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Gemeente verkoopt grond voor bouw van woningen in Wolweverskwartier

ZWARTEWATERLAND - De gemeente en IJsselland Ontwikkeling zetten vorige week de handtekening onder de koopovereenkomst voor de grond voor de bouw van zestien woningen. Die komen in het Wolweverskwartier, onderdeel van Hasselt om de Weede.

Voor de woningen was veel belangstelling, zoals vorige week al in deze krant te lezen was. Voor de zestien woningen waren maar liefst zeventig inschrijvingen. “Wat een enorme belangstelling voor dit prachtige project”, aldus Bonthuis Vaartjes Makelaars toen. Dat kantoor had de taak om de huizen te verdelen onder de inschrijvers. Meer dan vijftig mensen hebben van de makelaar een teleurstellend bericht gekregen.

Volgens de ontwikkelaar krijgen de huizen een 'frisse architectuur'. "De verschillende typen woningen zijn bedoeld voor meerdere doelgroepen. De rijke basis zorgt ervoor dat je veel luxe ervaart: je beschikt over vloerverwarming op de begane grond en verdieping die in de zomer om te schakelen is naar vloerkoeling", luidt de tekst op de website van het project.

Rand

De woningen komen aan de rand van de jongste woonwijk in Hasselt. "Van kuddes koeien tot vogels die hun vleugels uitslaan. In Om de Weede sta je elke dag oog in oog met de natuur. Dat geldt zeker bij de woningen in het Wolweverskwartier. Dat is wonen in een landelijke omgeving."

Er komen 12 eengezinswoningen, 2 tweekappers en 2 vrijstaande woningen. Die zijn inmiddels allemaal al toegewezen aan de kopers.

Hof

Het is de bedoeling dat er een groene autovrije hof komt, waarbij de overgang tussen privé en openbaar 'heel belangrijk' is. "Aan de voorzijde van de woningen is ruimte om te zitten om ook daar te kunnen genieten van de zon en de autovrije hof. Het is als het ware een verlengstuk van je tuin."

Nu de grond verkocht is, kan de bouw binnenkort gestart worden. Het is nog niet bekend wanneer de huizen klaar zijn.