Jan van Arkelstraat

(vervolg van de voorpagina)

Als er nieuwbouw komt, moet tussen de nieuwbouw en de stoep van de Jan van Arkelstraat een groenstrook komen met een diepte van minimaal 2,5 meter. Ook moet in parkeerplaatsen voorzien worden op het terrein zelf.

Er mogen geen grote gesloten gevelvlakken op de begane grond aan de zijde van de Jan van Arkelstraat komen. Daarnaast moet zo optimaal mogelijk rekening gehouden worden met privacy van en schaduwwerking voor de omwonenden.

Om alle geïnteresseerden een gelijke kans te geven vindt de verkoop plaats bij inschrijving. Voor de beoordeling van de inschrijvingen maakt de gemeente gebruik van de 'beste-prijs methode'. 

Inschrijvers moesten daarbij aangeven welke bestemming (huidige bestemming/of indien als toekomstig gebruik wonen is gewenst het aantal woningen) zij willen geven aan het pand en voor welke onvoorwaardelijke inschrijfprijs. "Bij gelijke inschrijving zal de bestemming de doorslag geven", kondigde de gemeente alvast aan.

Voor eventuele wijziging naar een andere bestemming moet de koper op eigen kosten een omgevingsvergunning aanvragen.

Als de koper nieuw gaat bouwen, dan moet dat bij voorkeur een energieneutraal gebouw worden. "Dat heeft zeer weinig energie nodig en de energie die wél nodig is komt uit hernieuwbare bronnen. Er wordt dus geen aardgas gebruikt. De ambitie is verder dat de duurzame energie wordt opgewekt op het gebouw of in de directe omgeving."

In 2017 is een bouwkundig rapport opgesteld. De huidige gebruikers gaven toen aan dat er warmteproblemen in het gebouw waren. Voor de bovenverdieping werd het advies afgegeven om die tijdelijk af te sluiten tot nader onderzoek. Daar is een asbestverdachte ruimte aangetroffen.

Het voormalig onderwijsgebouw is nu nog gedeeltelijk in gebruik als kinderdagcentrum met kantoren, praktijkruimten en voormalig speelplein/parkeerplein. De koper van het gebouw kan kiezen tussen een deels verhuurd gebouw of voor een niet-verhuurd gebouw.

De gemeente gaat de in de komende maanden de inschrijvingen bestuderen. Voor 1 oktober krijgen de inschrijvers bericht van de gemeente. De verwachting is dat er dan ook meer duidelijk wordt over de toekomst van de locatie.

Rectificatie

Deze krant meldde vorige week dat er geblunderd was met het verlenen van een vergunning voor een oliebollenkraam. In die vergunning zouden de verkeerde datums staan. Vlak na het ter perse gaan van de krant bleek dat de situatie anders lag.

Alleen bij de officiële bekendmaking van de vergunning stonden foutieve data vermeld. Op de vergunning zelf stonden wel de juiste data, meldt een woordvoerder van de gemeente. De vergunning is daarom ook rechtsgeldig.

De oliebollenkraam staat op donderdag 25 november, donderdag 2, 9, 16 en 23 december en woensdag 29 december op het Havenplein in Genemuiden.