Frisbee clinic

HASSELT - Het jongerenwerk heeft een frisbee clinic georganiseerd. Die wordt komende vrijdagmiddag gegeven door Bluefingers Ultimate Frisbee Zwolle aan de Ruitenstraat.

"Wisten jullie al dat er in de Ruitenstraat in Hasselt een kastje hangt met frisbees erin? Hoog tijd om een daar een frisbee clinic te geven", volgens het jongerenwerk.

Jongeren kunnen hun geluk beproeven op vrijdag de dertiende. Ze worden uitgenodigd om hun vrienden mee te nemen. Ter plekke worden dan teams gemaakt. 

De clinic wordt gegeven voor kinderen van 8 tot ongeveer 14 jaar van 13.30 tot 14.30 uur. Aanmelden kan via de sociale mediakanalen van het jongerenwerk.

Eervolle vermelding 

ZWARTEWATERLAND - De gemeente heeft een eervolle vermelding voor de coronadienstverlening gekregen bij de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland. 

Op het totaal van de verkiezing behaalde Zwartewaterland de achttiende plek. Met de verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente onderzoekt MKB-Nederland het lokale vestigingsklimaat. 

"Hoe klantvriendelijk zijn gemeenten? Wordt er snel betaald? Krijgt het lokale mkb voldoende kansen bij opdrachten van de gemeente? Heel belangrijk ook: krijgt de ondernemer ‘waar voor zijn geld’? Wegen de lokale belastingen wel op tegen de voorzieningen? Naast het lokale vestigingsklimaat wordt deze editie ook ingegaan op de dienstverlening van de gemeenten tijdens de coronacrisis. Hoe hebben ondernemers deze gewaardeerd?", zijn de vragen die in het onderzoek langskomen.

MKB-Nederland wil dat van deze verkiezing een prikkel uitgaat naar gemeentebesturen om het mkb-beleid onder de loep te houden. "Ga in overleg met het lokale bedrijfsleven en werk samen een ondernemerschapsagenda uit. Daarin moeten onder meer afspraken staan over lokale lasten en regeldruk, bereikbaarheid en veiligheid", roept de organisatie op.

Speciaal deze editie is er ook onderzoek gedaan naar de waardering van ondernemers over het coronabeleid van hun gemeente. Dat leverde voor de gemeente een eervolle vermelding op.

Afvalbak

ZWARTEWATERLAND - De gemeente roept er op sociale media maar weer eens toe op: afval hoort in de afvalbak.

"Met hetzelfde gemak gooi je het in de afvalbak! De slogan geldt nog steeds", volgens de gemeente. "Is de container vol of in storing? Zet je afval er niet naast maar neem contact op met Rova." Dat kan via rova.nl/contact. 

Coronacijfers

ZWARTEWATERLAND - 29 mensen uit Zwartewaterland werden in de periode tussen 2 en 8 augustus positief getest.  In totaal kregen 169 mensen een coronatest. 

Een week eerder werden 200 testen afgenomen, toen waren er 21 positief.