Vergunning Vebe is aangevraagd

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - Voor de inmiddels al veelbesproken uitbreiding van Vebe op Zevenhont Zuid, naast de Nieuwe Weg, is een vergunning aangevraagd. De aanvraag is een nieuwe stap in de ontwikkeling van het industrieterrein.

Al verschillende keren sprak de gemeenteraad over de uitbreiding van het industrieterrein. Burgemeester Eddy Bilder en Vebe tekenden op 6 mei een overeenkomst voor de bouw van het nieuwe pand. Tegen die overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud daarvan kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Het voorontwerp bestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan lagen van 20 mei tot en met 30 juni ter inzage.

Het totale bouwprogramma bestaat uit het realiseren van het nieuwe pand van Vebe op de locatie Zevenhont Zuid, het realiseren van een extra rotonde op de Nieuwe Weg, de aanleg van een tijdelijk zonneveld, de aanleg van een fietspad langs de Roebolligerkreek richting de nieuw aan te leggen rotonde en de aanleg van een robuuste landschappelijke inpassing rondom de uitbreiding van de tapijtfabriek van Vebe. De landschappelijke inpassing bestaat onder andere uit een forse bomenrij en een waterberging. 

Het grote nieuwe pand van Vebe komt aan de rand van het bedrijventerrein, dus volop in het zicht. Het is daarom belangrijk dat het gebouw in de omgeving past, valt te lezen in het beeldkwaliteitsplan.

Lees verder op pagina 3.