Afbeelding
Archieffoto: Jan van Kleef

Kermis Zwartsluis ziet er deze keer iets anders uit

(vervolg van de voorpagina)

Voor Folkerts was het niet moeilijk om andere exploitanten te vinden. "We kennen elkaar allemaal", legt hij uit. "Dus het ligt er net aan wat er vrij staat."

Connecties zat, zegt hij. "Ik organiseer twintig kermissen per jaar, dan sta je ook niet altijd met dezelfde groep. Dus de meesten ken ik wel."

En de reacties waren ook vooral positief. "Het is altijd leuk", merkt Folkerts op. "Je staat zolang stil en het is elke keer aftasten: 'wat doen we en wat mogen we?' Ik zie er wel naar uit om weer op een normale kermis te gaan draaien."

Hoewel corona niet vergeten moet worden, vindt de organisator. "We voldoen aan de corona-eisen, er staan hekken omheen, er is handgel en we werken met polsbandjes." 

Iedereen ouder dan 18 jaar krijgt een polsbandje, omdat die afstand moet houden. En gezinnen krijgen ook een polsbandje. "Dan weten we dat het bij elkaar hoort. Dus mensen kunnen coronaproof op de kermis lopen."

Desondanks moet het wel gezellig worden, als het aan Folkerts ligt. "Je ontmoet weer mensen. En we doen het ook voor de reuring in het dorp. Ik hoop dat met name de horeca er ook deel van kan uitmaken."