Vakantie Bijbel Week Hasselt

(vervolg van de voorpagina)

Maar het is ook een beetje een feestje, lacht Janneke. "Het is best wel lastig, zo'n eerste keer. Dus we hebben het programma met een brainstormgroep uitgedacht. Toen hebben we gekeken wat er nou echt bij de VBW hoort."

Een pannenkoek en de poppenkast horen erbij, was de conclusie. Alle kinderen krijgen daarom tijdens het programma, dat een uur duurt, een pannenkoek. Ook is er een poppenkastvoorstelling die aansluit bij het thema 'Hallo, contact'. 

Ook dat moest allemaal voorbereid worden. "Binnen de stuurgroep heeft iedereen die normaal een vaste taak heeft, nu weer een andere taak gekregen. En er werken heel veel mensen achter de schermen mee. Dat maakt het ook een gemeentebrede activiteit." 

Toch blijft het best spannend. "Hoeveel kinderen komen er? We dachten dertig per locatie, nu bij de eerste editie zijn er 25." In totaal zijn er zeven locaties waar het podium wordt opgebouwd. Vier daarvan zijn dinsdag en woensdag (vandaag). 

Donderdag 19 augustus staat het podium om 11.00 uur op het grasveld Van Dedemlaan/Brandenburgstraat en om 13.30 uur op de speeltuin bij het Bolwerk. Vrijdag 20 augustus is het podium om 11.00 uur in Genne aan de Glinthuisweg 17a te vinden. "Komt er een bui, dan gaan we even schuilen", zegt Janneke.

De 'achter-de-hand-optie', een ontdekkingstocht, is ook deze week. "Die hadden we bedacht voor als er verder niks anders kon. Nu is het een een soort bonus. Samen kunnen kinderen op zoek naar codes, leuke opdrachten en mooie verhalen." Op 17, 18 of 19 augustus tussen 10.00 en 20.00 kunnen mensen daarmee starten aan de Wycher van Russellstraat 2. Download de routekaart op www.hervormdhasselt.nl of vind hem in de box bij het startpunt.