Jongdierenkeuring in Genemuiden

GENEMUIDEN/KAMPEN - De Zwartewaterfokkers en HKSV Kampen en Omstreken houden op zaterdag 4 september een jongdierenkeuring. Locatie is de manege van de Zwartewaterruiters aan de Kamperdijk 3 in Genemuiden.

Kippen, konijnen, cavia's, watervogels, hamsters en duiven, geboren in 2021, worden door deskundige keurmeesters beoordeeld op raskenmerken, waarna de beste dieren de prijzen winnen. De jongdierenkeuring wordt voor de vijfde maal samen georganiseerd en is traditioneel de start van het tentoonstellingsseizoen van de kleindierfokkers. 

De dag is open voor publiek vanaf 9.30 uur en gratis toegankelijk. Ook wordt dit jaar een eierkeuring georganiseerd. Deze keuring is open voor iedereen die dat leuk vindt. Deelname is gratis, kijk op de site van HKSV voor details.

Winst voor combinatie Siem/Karst Kolk en Piet Breman

GENEMUIDEN - De combinatie Siem en Karst Kolk en Piet Breman waren bij de laatste twee vluchten de winnaars bij PV de Snelvliegers.

Siem en Karst Kolk wonnen de jonge duivenvlucht vanuit Chalons en Champagne en Piet Breman schreef de natourvlucht vanuit Tienen op zijn naam. 

Bij de vlucht vanuit Chalons en Champagne werd de tweede plek opgeëist door Joël Kuijper. Het podium werd compleet gemaakt door Wiljen Bols. Bij de natourvlucht vanuit Tienen ging de tweede plaats naar André Roetman. Plek drie was voor André Breman. 

Kabouters
weer van start

GENEMUIDEN - De 'Kabouters' van Sportclub Genemuiden zijn weer gestart met hun nieuwe seizoen. Speciaal voor kinderen van 4 tot 5 jaar wordt er al een aantal jaren met succes elke zaterdagochtend op het sportpark een leuke training gegeven.

Op een speelse manier maken de kinderen kennis met voetbal. Lekker actief sporten met vriendjes en vriendinnetjes in dezelfde leeftijd. Het enthousiasme van de spelers en trainers maakt het altijd een gezellige boel op de zaterdagochtend.

Heeft u kinderen in de leeftijd van 4 tot 5 jaar en wilt u ze het zelf eens laten ervaren? Uw zoon of dochter kan vrijblijvend een paar keer mee voetballen.

U kunt hiervoor contact opnemen met Ferdy Hoekman via jeugd@sc-genemuiden.nl.

Sjoelseizoen gaat weer beginnen

GENEMUIDEN - Sjoelvereniging Zwartewaterland Genemuiden begint woensdag 1 september aan een nieuwe seizoen. De sjoelclub hoopt veel sjoelers te kunnen verwelkomen.

Elke woensdag wordt er van 19.30 tot 21.30 uur gesjoeld in d’Overtoom. Belangstellenden kunnen vrijblijvend vier keer gratis meedoen om zich daarna eventueel in te schrijven als lid.