De Woudklank

HASSELT - De blokfluitlessen van blokfluitclub De Woudklank gaan op 2 oktober weer van start. Iedere zaterdagochtend worden de lessen gegeven in het clubgebouw van Irene aan de Eikenlaan. 

De lessen worden gegeven door Merel ten Klooster. "Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom", volgens de club. "Kun je lezen? Dan kan er gestart worden met het aanleren van het notenschrift en blaas je na een paar lessen al vrolijk een liedje mee." Wie meer wil weten of zich wil opgeven, kan een mail sturen naar woudklankenhasselt@gmail.com.

Tijdrede voor SGP

GENEMUIDEN - Ds. A.A. Egas uit Damwoude houdt op woensdag 15 september een tijdrede voor de SGP. Die wordt gehouden in het Hervormd Centrum in Genemuiden.

Iedereen is uitgenodigd voor de bijeenkomst, die om 19.30 uur begint. "U dient zich wél aan te melden om deze bijeenkomst te willen bijwonen", schrijft de SGP. Dat kan via een e-mail naar zwartewaterland@sgp.nl.

Afvalinzameling

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - Al meerdere keren kon de Rova geen of beperkt afval inzamelen in de wijk de Nieuwesluis, stelt Kira Fijn van BGZ in raadsvragen. De reden: parkeeroverlast.

Meerdere verkeerd geparkeerde auto’s zouden de doorgang van de vrachtwagen voor de Rova belemmeren. “De reden is gelegen in het ontbreken van ruimte in de straten door de enorme parkeeroverlast (dubbelgeparkeerde auto’s)”, schrijft Fijn, die meldt dat bewoners van de wijk dat hebben aangegeven. Ze vraagt om opheldering aan het gemeentebestuur. De parkeeroverlast wordt, schrijft Fijn, ingegeven door de beperkte parkeergelegenheid voor de hoeveelheid auto’s in de wijk. “Kan het college, ondanks dat zij parkeeroverlast niet als hoogste prioriteit heeft benoemd, aangeven wat er op korte termijn wel gedaan kan worden om de parkeerdruk (onder andere) in deze wijk aanzienlijk te verminderen?”, vraagt ze.

Of het klopt dat de afvalinzameling niet of beperkt kon plaatsvinden, wil Rova niet zeggen. "De gemeenteraad heeft verzocht de vragen te beantwoorden tijdens de volgende raadsvergadering (medio september). Dit soort informatie delen we niet met derden voordat de gemeente hier kennis van heeft genomen (en ook daarna delen we het niet zonder toestemming van/afstemming met de gemeente)”, reageert woordvoerder Jelmer Bron op vragen van deze krant