De Jan van Arkelstraat gaat vanaf vrijdag dicht

(door Enrico Kolk)

GENEMUIDEN - De Jan van Arkelstraat blijft nog open tot en met donderdag, zegt omgevingsmanager Paulien Bisschop van aannemer Van Gelder.

Het bleek toch niet handig dat zowel de Stuivenbergstraat als de Jan van Arkelstraat tegelijk afgesloten waren. “We hebben het best wel uitgebreid voorbereid, maar soms lopen dingen net iets anders”, verklaart Bisschop. “We hebben dit ook gezien en het kwam ongelukkig samen.”

De Jan van Arkelstraat blijft daarom tot en met morgen (donderdag) begaanbaar. Vrijdag 10 september gaat de weg wel dicht. "Dan is de Stuivenbergstraat ook klaar”, aldus Bisschop. De weg wordt opnieuw ingericht en krijgt dan brede trottoirs, routemarkeringen, rustplekken en snelheidsremmende maatregelen. 

Ook de riolering wordt aangepakt. Er komt vanaf de kruising met de Sportlaan tot en met de kruising in de Simondsstraat een gescheiden rioolstelsel. "Hiermee verminderen we de kans op wateroverlast. een gescheiden rioolstelsel heeft een buis voor afvalwater en een buis voor regenwater. Het vieze afvalwater gaat via rioolbuizen naar de rioolzuivering. Het veel schonere regenwater wordt geloosd op oppervlaktewater", volgens de gemeente.