Afbeelding
Foto: Erik Driessen

'Marathonopening': "We zijn geen school meer"

(vervolg van de voorpagina)

"We zijn geen school meer…”, zegt Evert Jan Kip op het plein van zijn Johannes Calvijnschool. Als demissionair minister Slob en leerlingen Tessa en Aron een doek voor een bord weghalen, is het duidelijk: de Calvijn is net als De Driester en de Johannes Bogerman nu een kindcentrum. 

Bij de Bogermanschool moet eerder die ochtend een vlag de top in. Dat doet Slob met leerlingen Noah en Tim. "Wat lopen we te klungelen…”, glimlacht Slob, als de vlag eindelijk in de gewenste richting naar boven gaat. 

Kindcentrum

Marida de Leeuw en IJsselrijk-bestuurder Jan van der Poel leggen uit wat een kindcentrum is. Daar zijn kinderen van 2 tot 13 jaar welkom voor peuterspeelzaal, opvang en basisonderwijs. "Ontdekken, leren en geloven”, zijn de kernwaarden. "We willen jullie ook meegeven wie de Here Jezus is…”, zegt De Leeuw.

Sport

Bij de Johannes Calvijnschool wordt Slob ontvangen door sportief geklede leerlingen. hij ziet een minpuntje. "Ik zie veel shirts van Ajax en helaas geen shirt van PEC Zwolle…”, grapt de minister, die van Tessa leert dat haar shirt van volleybalvereniging Ruutvoorn is.