Open Monumentendag

ZWARTEWATERLAND - Op 11 september 2021 is weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Door corona doen woningen van particulieren niet mee, maar veel andere historische locaties in Zwartewaterland openen wel de deuren voor het publiek.

Bijna alle deelnemende monumenten zijn tussen 10.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld in het programma. De locaties zijn te herkennen aan de vlag of poster van Open Monumentendag.

De dag staat in Zwartewaterland in het teken van het delen van al het moois dat de gemeente te bieden heeft, aansluitend op het Europese thema Inclusive Heritage. Er is een divers programma tijdens Open Monumentendag. "Loop mee met een rondleiding langs de Stenendijk, bezoek een kerk in Zwartsluis of wandel langs straten vol geschiedenis in Genemuiden. Met activiteiten, muziek en zang kan volop worden genoten van al het moois dat de gemeente Zwartewaterland te bieden heeft”, schrijft de gemeente in een persbericht. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.openmonumentendag.nl/zwartewaterland.