Coop wordt Plus

(door Enrico Kolk)

ZWARTSLUIS - Zo'n acht jaar nadat de C1000 in Zwartsluis uit het straatbeeld verdween, gaat ook de opvolger weg: de Coop wordt straks Plus.

Beide supermarkten gaan fuseren, werd maandagochtend bekendgemaakt. Voor de supermarkt in Zwartsluis heeft dat ook gevolgen. Die winkel verschiet opnieuw van kleur. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Alzheimer Trefpunt

GENEMUIDEN - Het Alzheimer Trefpunt houdt op maandag 20 september een bijeenkomst in ’t Olde Staduus in Genemuiden. Thema van deze bijeenkomst is ‘de kracht van blijven handelen’.

Mirjam van Dalfsen, ergotherapeut bij Fytac, legt die avond uit hoe ergotherapie mensen met dementie en hun mantelzorger(s) kan begeleiden bij zo lang mogelijk de dagelijkse activiteiten kunnen blijven uitvoeren. 

“Het is al langer bekend dat blijven handelen, actief zijn en in beweging blijven, belangrijk is voor zowel lichamelijk als psychisch functioneren. Maar hoe kan je een persoon met dementie hierbij helpen? Hoe ondersteun je iemand zodat de activiteit zo goed mogelijk verloopt? En wanneer is het moment om iets wel of juist niet over te nemen? Hierover zal Mirjam samen met de bezoekers in gesprek gaan”, legt de organisatie uit. “Zij zal laten zien wat ergotherapie hierin kan betekenen vanuit de EDOMAH richtlijn.”

Van te voren aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan bij Lia Ruitenberg via l.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06-13014955.

De avond begint om 19.30 en vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie en thee. De toegang is gratis, wel is er een collectebus voor vrijwillige bijdrage voor de organisatie van deze avonden. 

De avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

Bekeuring

GENEMUIDEN - Een 40-jarige man uit Genemuiden kreeg vorige week een bekeuring. Hij werd woensdag staande gehouden toen hij op een bromfiets reed.

Tijdens de controle bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Hiervoor heeft hij een proces-verbaal gekregen.