Dubbelslag voor Piet Breman

GENEMUIDEN - Piet Breman heeft afgelopen zaterdag een dubbelslag gemaakt bij PV de Snelvliegers. Hij wist de jonge duivenvlucht vanuit Nanteuil le Hadouin (450 km) en de natourvlucht vanuit Bierges (232 km) op zijn naam te schrijven.

Bij de jonge duivenvlucht vanuit Nanteuil le Hadouin was plaats twee voor Wiljen Bos en plaats drie voor Albert van Riesen. Vanuit Bierges werd het podium compleet gemaakt door André Roetman gevolgd door André Breman.

DESZ maatje te groot voor DES

ZWARTSLUIS - DESZ speelde zaterdag een oefenduel tegen DEZ uit Nijverdal. De Sluzigers wonnen met 6-2.

De doelpunten van DESZ werden gemaakt door Thomas Witte (3), Frank Kuurman, Arjan Krabbe en Mika Esteie.

Pepijn Rietman toont snelheid bij NK Karting

ASSEN – Pepijn Rietman (11) heeft bij de derde ronde van het NK 4takt van Chrono Karting laten zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. De 11-jarige karter uit Zwartsluis veroverde in de kwalificatie van de ID Engines Junior-klasse pole position en wist de eerste en derde race winnend af te sluiten. Bij de start van de tweede race werd hij aangetikt, waarna een inhaalrace nog leidde tot de elfde plaats. In het dagklassement leverde dat de derde plaats op.

De ID Engines Junior-klasse kent dit jaar een sterk bezet veld. Veel karters zijn aan elkaar gewaagd en dat levert mooie races op. Bij de eerdere races van dit seizoen eindigde Pepijn in Strijen op de tweede plaats en in Venray op de vierde plaats. Na deze derde plaats in Assen staat de rijder van de Kartacademy tweede in de strijd om het Nederlands kampioenschap.

“We waren hier in Assen heel snel”, zo vertelt Pepijn na afloop van de laatste race op de TT Junior Track. “Ik ben goed begeleid door mijn monteur, dat is mijn vader en door Ricardo Romkema van de Kartacademy. Na iedere training en race hebben we goed naar de data gekeken. Assen is een leuke, technische baan en ik ben hier ook snel. We hadden voorafgaand aan dit weekend één keer op deze baan getraind, toen was het heel rustig en kon ik heel veel rijden.”

In de kwalificatie liet Pepijn de concurrentie achter zich met een tijd van 48.033. “De kwalificatie is een kwestie van goed focussen, een gat op de baan zoeken en dan zo hard mogelijk rijden.” In de eerste race zette hij dat om in een overwinning, maar dat was niet de eerste keer dit seizoen.

Het NK is na drie races halverwege en Pepijn heeft zich een doel gesteld. “Ik wil dit seizoen een keer dagwinnaar worden en met de grootste beker naar huis gaan. Het zat er zeker in, alleen had ik pech in de tweede race. Dat gaan we in Berghem, Eindhoven of Spa proberen voor elkaar te krijgen. Ik hoop dit jaar in de top 3 van het NK te eindigen en wie weet kan ik kampioen worden.”