Willem Egbertsstraat wil speeltuin behouden

HASSELT - De speeltuin aan de Willem Egbertsstraat moet voor altijd een speeltuin blijven. Dat vindt het bestuur dat daarover een brief aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Momenteel spelen de kinderen nog op een tijdelijke locatie.

Het bestuur heeft dat altijd geweten, maar veel buurtbewoners niet, bleek dit voorjaar. De speeltuin bewees de afgelopen jaren zijn waarde. Volgens het bestuur is het een speelparadijs en ontmoetingsplek. Mensen van alle leeftijden en van binnen en buiten de buurt bezoeken de speeltuin.

Naast die maatschappelijke functie wijst het bestuur ook op de natuur. Niet alleen bloeien planten en struiken aan de Willem Egbertsstraat, maar ook egels, eekhoorns en spechten profiteren graag van het groen. “Een kaal grasveld is nu een prachtige locatie vol biodiversiteit…”, schrijft het bestuur.

Wapperende handen

Dat wijst tenslotte op de lage kosten. Dankzij instanties en het Hasselter bedrijfsleven investeerde het bestuur 60.000 euro in de speeltuin. Omdat veel buurtbewoners de handen hebben laten wapperen en hard hebben gewerkt, is dat bedrag zo laag gebleven.