THZ
THZ BrugMedia

Op plezierige wijze schaatsen, fietsen en lopen bij Trainingsgroep Het Zwartewater

HASSELT - Trainingsgroep Het Zwartewater (THZ) is als sportvereniging onderdeel van IJsclub Het Zwartewater uit Hasselt. De trainingsgroep bestaat uit drie pijlers: schaatsen, fietsen en lopen. Leden komen onder andere uit Hasselt, Staphorst, Rouveen, Zwartsluis, Genemuiden, Zwolle en IJsselmuiden. De leden van Trainingsgroep Het Zwartewater willen hun algemene lichamelijke conditie opbouwen of onderhouden. We streven ernaar in een goede sfeer en op plezierige wijze met sport bezig te zijn.  


In 2016 gingen Schaatstrainingsgroep Het Zwartewater en Fietsgroep Hasselt samen verder onder de naam Trainingsgroep Het Zwartewater. In 2017 sloot Loopgroep No Limits zich hierbij aan. 

De vereniging telt inmiddels bijna 200 leden verdeeld over de drie verschillende pijlers.


Vanaf dit najaar zal de schaatsgroep gaan schaatsen in de overdekte schaatstempel van Nederland, Thialf te Heerenveen. Uiteraard wel alleen wanneer er geen natuurijs is, want dan wordt op de eigen natuurijsbaan getraind. Op dinsdag en vrijdagavond zijn de ijstrainingen van 19:00 – 20:00. Voor zowel de beginnende als de ervaren schaatsers, voor eenieder is er een geschikte groep. In de zomerperiode wordt er zgn. droogtraining gevolgd. Al de trainingen vinden plaats onder de leiding van gediplomeerde trainers. 


De fietsgroep rijdt op maandagavond, woensdagavond en zaterdagochtend in verschillende groepen zijn rondjes door de wijde omgeving van Hasselt variërend van 60 tot 90 km. Daarnaast worden een aantal langere tochten gereden, zoals de Overijsselse Bergentocht (135 km), een Rondje Echtenerbrug (120 km), een Rondje VAM-berg (105 km) en het Rondje Deventer (100 km).


De loopgroep telt lopers in de leeftijd van 16 tot 70 jaar en lopen één keer in de week op de woensdagavond. Om 19.15 wordt gestart bij het clubgebouw en na het opwarmen van de spieren volgt een intervaltraining of een duurloop afgewisseld door versnellingen.


Door de groep in tweeën of drieën op te splitsen naar lopers met een gelijkwaardig niveau en door de manier van trainen kan iedereen een eigen tempo lopen. Niet iedereen loopt namelijk even snel.

Naast volwassen groepen zijn er ook jeugdgroepen van 6 tot 16 jaar. Zij trainen op donderdagavond, de beginners van 18.30 tot 19.15, de gevorderden van 19.30 tot 20.30.


Naast de clubactiviteiten organiseert de Trainingsgroep ook jaarlijks op Koningsdag de inmiddels zeer bekende Koningsloop en eind december de eveneens zeer bekende Oliebollenloop. Deze beide lopen trekken veel deelnemers uit de wijde omgeving.


Een paar keer gratis meetrainen met een van de groepen kan altijd. Meer informatie hierover is te vinden op: www.trainingsgroephetzwartewater.nl