Ruud Lubbers voor zijn tribune
Ruud Lubbers voor zijn tribune Foto: Gerrit Slurink

Olympia’28 hoopt op voetbalseizoen als vanouds

HASSELT - Olympia’28 kijkt noodgedwongen terug op een veel te rustig voetbalseizoen. Door de afgebroken competitie in oktober kwamen de voetbalkant en gezelligheidskant van de vereniging voor een groot deel tot stilstand. En dat terwijl sportpark ’t Hoenbroeck normaal een epicentrum van bedrijvigheid is. De vereniging hoopt dan ook van harte op een meer ‘ouderwets’ voetbalseizoen 2021/2022. 

Gelukkig begon en eindigde seizoen 2020/2021 met vreugdevolle gebeurtenissen. In september werd de vernieuwde tribune, met stoeltjes in clubkleuren, omgedoopt tot de Ruud Lubbers tribune. Een eerbetoon aan de man die maar liefst 45 jaar de verzorger van de club is geweest. Het was de volledig verraste Ruud zelf die, in bijzijn van zijn familie, de tribune officieel opende na afloop van de thuiswedstrijd tegen Rouveen. 

In juni verzorgde de MO15-1 een knallend uiteinde van het seizoen met een unieke prestatie. Het talentvolle meidenteam, onder leiding van Dunja de Bruin en Ger van den Berg, werd 5e op het NK jeugdvoetbal Noord-Nederland. Hetzelfde team schreef in 2019 al clubhistorie door als MO13-1 de zogenaamde ‘dubbel’ te pakken, ofwel de competitie- en bekerwinst in één seizoen. Dit seizoen gaat het team verder als de MO17-1. 

Goed nieuws is dat de seniorentak van Olympia’28 flink is gegroeid in coronatijd. Dat de vrouwentak van Olympia’28 leeft blijkt wel uit het feit dat er afgelopen seizoen twee nieuwe damesteams zijn gestart. De dames 7x7 debuteerde en stond zelfs bovenaan toen de competitie werd gestaakt. Ook dames 2 werd middenin coronatijd opgestart. Het team bestaat vrijwel uitsluitend uit dames die nooit eerder hebben gevoetbald. Na een jaar training gaan zij binnenkort starten aan hun eerste competitie. Bij de heren werd het derde opgericht: een jong elftal, bestaande uit een mix van voormalig selectiespelers en nieuwe voetballers.

Afgelopen zomer heeft het bestuur van Olympia’28 haar ambities en doelstellingen op de diverse fronten gepubliceerd. Verenigingsbreed zijn er plannen gemaakt en uitgezet om dit te bewerkstelligen. Voetbalinhoudelijk staat prestatie hoog op de agenda. In 2028 (het jubileumjaar) wil Olympia’28 met het eerste elftal een stabiele tweedeklasser zijn. Centraal in deze ambitie staat de eigen jeugd. Er wordt maximaal ingezet op de kwaliteit van de jeugdopleiding en in het verlengde behoud en doorstroom van jeugdspelers naar de selectie-elftallen. Olympia’28 zet tevens in op damesvoetbal, de snelst groeiende tak van de vereniging. Verder wil Olympia’28 bovenal een trotse, hechte, gezellige en betrokken Hasselter vereniging zijn én blijven!

Hoe seizoen 2021/2022 gaat lopen is op voorhand niet te voorspellen. Eén ding weten we wel zeker: heel Olympia’28 voetbalt in nieuwe tenues. Afgelopen zomer is de vereniging in zee gegaan met het sportkledingmerk Craft. De nieuw ontworpen voetbalshirts kenmerken zich naast kwaliteit door een trotse Hasselter uitstraling. Met het Hasselter wapen in de nek en de skyline op de rug is het voor de tegenstanders duidelijk tegenover wie ze staan. 

Voetbalinhoudelijk staat prestatie hoog op de agenda.

Het bestuur hoopt allereerst dat er dit seizoen ‘gewoon’ door gevoetbald kan worden. Daarnaast hoopt zij dat het verenigingsleven buiten het voetbalveld ook weer meer gestalte zal krijgen. Hoe het gaat lopen zal blijken. De vereniging hoopt van harte u te mogen verwelkomen op het prachtige groene sportpark als lid, vrijwilliger, supporter of bezoeker!

Olympia’28 MO15 viert vijfde plek op NK