Hans Roeland
Hans Roeland Wim Poelhekken

Trainer Hans Roeland ziet uit naar ‘spannend’ seizoen

Hoofdtrainer Hans Roeland is begonnen aan zijn tweede seizoen op rij bij Olympia’28. Het eerste seizoen viel in duigen door de coronapandemie. Zijn tweede seizoen noemt hij op voorhand ‘spannend’. 

Hans Roeland, 53 jaar en woonachtig in IJsselmuiden, is bezig aan zijn tweede periode bij Olympia’28. Eerder had hij tussen 2005 en 2011 de Hasselter hoofdmacht onder zijn hoede. Terugkijkend op afgelopen seizoen neemt hij het woord ‘dramatisch’ in de mond. Hiermee doelt Roeland op de gevolgen van de corona en dat de laatste competitiewedstrijd in oktober al gespeeld was. 

Reflecterend op de wel gespeelde wedstrijden geeft Roeland aan dat de verwachtingen in het begin niet zijn waargemaakt. “In de voorbereiding moesten we aan elkaar wennen. Achteraf waren de verwachtingen misschien wel te hoog.”

In het verdere verloop van 2020 en 2021 was het trainen, voor een grote periode met beperkingen, wat resteerde voor de selectie. “Het grootste gemis was dat we geen wedstrijden konden spelen. Wel hadden we gelukkig een hoge trainingsopkomst. Maar in volledig doorbouwen waren we met de trainingsregels en geen wedstrijden helaas wel beperkt.”

Zijn tweede seizoen noemt Roeland ‘spannend’. ‘Spannend in de zin van: hoe staan we ervoor? We hebben aderlatingen gehad met enkele ervaren spelers die gestopt zijn. Wel denk ik dat we dat goed kunnen opvangen met de instromende jeugd. Ik heb daar wel hoge verwachtingen van. Ik hoop ook dat we sterker als collectief en team kunnen gaan opereren.” 

Ook deze competitie komt Olympia’28 uit in de derde klasse C Oost en wel met dezelfde competitie-indeling als afgelopen jaar. ‘Een mooie competitie met mooie clubs’, vindt Roeland. Op de vraag of er een specifieke doelstelling is, geeft Roeland aan dat hij ervoor gaat het hoogst haalbare eruit te halen. “Maar met een aantal nieuwe jongelingen erbij zal het ook zeker door ontwikkelen worden. Het zou me niet verbazen als het een seizoen met pieken en dalen gaat worden. Ik ben heel benieuwd. Het kan maar zo een heel mooi seizoen worden.” 

Achteraf waren de verwachtingen misschien wel te hoog.”

Naast het resultaat en de teamprestatie is Roeland ook benieuwd naar de individuele spelers. ‘Hoe gaan de nieuwe spelers het doen? En hoe gaat Bertus (Finke) het doen? Na een seizoen blessureleed was hij er de laatste maanden weer bij. En dan zie je dat hij echt wel een sluwe oude vos is. Ik hoop dat hij het hele seizoen fit blijft en kan voetballen. Dat verdient hij.”

Op zaterdag 25 september begint de competitie en trapt het Hasselter vlaggenschip af met een uitwedstrijd bij Hulshorst.