Tot vrijdag rijbaan Vaartweg dicht

HASSELT - Tot en met vrijdag is op een deel van de Vaartweg een rijweg afgesloten. Dit is nodig voor de klus die Schagen Infra in opdracht van de gemeente uitvoert. Aanvankelijk stond de afsluiting niet op de planning.

Het gaat om het wegdeel bij de fietsoversteek bij het Erfgenamenwegje. Verkeersregelaars zorgen daar voor een veilige situatie en de voortgang van het verkeer. Na werktijd zijn beide rijbanen wel open.

Schagen Infra voert groot onderhoud uit aan de Vaartweg en voert verbeteringen door. Vanaf komende maandag tot en met 2 oktober wordt weer volgens de eerste planning gewerkt. Dat betekent dat doorgaand verkeer dan niet mogelijk is. 

De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Fietsverkeer wordt omgeleid via de route Telvorenstraat – Jennegiespad – Bolwerk – Erfgenamenwegje – Buiten de Venepoort en vice versa. Gemotoriseerd (doorgaand) verkeer kan de omleidingsroutes volgen via Zwolle (N331) of via Meppel.

Verkeer uit de Nadorst kan de wijk verlaten via de Burgemeester Malcorpslaan. De kruising Telvorenstraat blijft open vanuit de Nadorst. Vanuit Om de Weede is de ontsluiting via Ter Wee. Ter Wee is te bereiken via de Lakensnijdersgilde. Tijdens de afsluiting van de Vaartweg is de slagboom op de bouwweg open. De kruising Zandvoortweg blijft ook open voor verkeer.