Afbeelding
Fotografie: Active Creations

Kom sporten bij Sloeproeivereniging Zwarte-Water


ZWARTSLUIS - Sloeproeivereniging Zwarte-Water is op 23 december 2002 opgericht. De vereniging komt rechtstreeks voort uit roeiteam Dirty Dozen. Mannen en vrouwen beleven veel plezier aan de sport, maar Sloeproeiverenigng Zwarte-Water kan nog wel wat nieuwe leden gebruiken. In onderstaand legt de sloeproeivereniging uit wat de sport zo leuk maakt, wat het inhoudt en hoe je je kunt aansluiten bij de vereniging.

Heerlijk om met de haren in de wind en de zon op je gezicht acht riemen gelijktijdig in het water te horen plonzen

In Zwartsluis wordt de sloeproeisport sinds 1998 met veel enthousiasme uitgeoefend door de mannen en vrouwen van Sloeproeivereniging Zwarte-Water. Sloeproeien is een duursport voor iedereen, jong en oud, man en vrouw. En vooral voor iedereen die ervan houdt om samen actief en sportief aan de slag te zijn, op het water, in de buitenlucht. Het is heerlijk om met de haren in de wind en de zon (of de regen) op je gezicht acht riemen gelijktijdig in het water te horen plonzen.

Trainingen zijn pittig, maar soms worden de riemen even neergelegd om stil te genieten van een mooie zonsondergang

Bij het roeien gebruik je niet alleen je armen, ook de spieren van schouders, rug, billen en benen worden volop ingezet; een fullbody workout! Sportiviteit, maar ook gezelligheid staan hoog in het vaandel bij de Sluuziger club. De trainingen zijn pittig, maar soms worden de riemen even neergelegd om te genieten van een mooie zonsondergang en de training wordt regelmatig nabesproken bij een kop koffie of een koud biertje in eetcafé ’t Kraantje.

Elke roeier van elk niveau kan zich onderdompelen in de unieke sfeer voor, tijdens en na een wedstrijd

De vereniging heeft twee 8-persoons sloepen: de Twister en de Salland. Er wordt twee keer per week getraind en de vereniging doet mee aan gemiddeld zes wedstrijden per jaar. Daar zitten pittige races bij van 25 kilometer of meer, maar ook wedstrijden die voor een beginnende of recreatieve roeier prima te roeien zijn. Zo kan elke roeier van elk niveau zich onderdompelen in de unieke sfeer voor, tijdens en na een wedstrijd. Jaarlijks organiseert de vereniging met al haar leden de eigen thuiswedstrijd: de Zwartewaterrace.

Sloeproeien in Nederland: positieve teamspirit, sportiviteit en gezelligheid

Van een krachtmeting tussen twee sloepen in 1975 tussen Harlingen en Terschelling, is de sloeproeisport in Nederland uitgegroeid tot een sport die wordt beoefend door ruim 250 teams. De sport begon met wedstrijden tussen authentieke sloepen. Inmiddels wordt er ook met nieuwgebouwde, lichtere wedstrijdsloepen geroeid, zoals de Kuikensloepen van sloeproeivereniging Zwarte-Water. Of het nu op de Amsterdamse Grachten is of op het IJsselmeer, elke race is een strijd tegen de elementen, tegen elkaar en tegen de verzuring. Maar sloeproeiwedstrijden kenmerken zich ook door een geweldig sfeer, een positieve teamspirit, sportiviteit en gezelligheid.

Meer weten? 

Neem contact op voor meer informatie of voor een vrijblijvende proeftraining. Na een korte uitleg roei je mee met een aantal ervaren roeiers en na afloop bieden we je een kopje koffie aan bij eetcafé ’t Kraantje. 

De sloepen vinden onderdak bij Jachthaven de Kranerweerd. Dat is ook het start- en eindpunt van de trainingen op maandag- en donderdagavond.

Het lidmaatschap kost € 75 per jaar. Daar komen eenmalig de kosten bij van de aanschaf van het clubtenue (shirt en jas). 

Daarnaast wordt van leden verwacht dat zij de tweede zaterdag van september beschikbaar zijn als vrijwilliger tijdens de jaarlijkse Zwartewaterrace, die al sinds 1999 door de vereniging wordt georganiseerd. 

Voor meer informatie: www.zwarte-water.nl / info@zwarte-water.nl.

Volg de vereniging op Facebook (Sloeproeivereniging Zwarte-Water) of op Instagram Zwartewaterroeiers.