HSV Het Zwarte Water is op de goede weg

GENEMUIDEN - Het gaat goed met HSV Het Zwarte Water. Met bijna zevenhonderd leden is de visvereniging uit Genemuiden een van de grootste verenigingen in Genemuiden.

HSV Het Zwarte Water biedt al jaren verschillende activiteiten voor jong en oud. En vaak met succes. Zoals enkele weken geleden. Toen organiserende de hengelsportvereniging uit Genemuiden een viswedstrijd voor de jeugd, de zogenaamde Grote Vakantiewedstrijd. Maar liefst 66 jonge vissers deden mee.

“We zijn op de goede weg”, vertelt voorzitter Jan Beens van HSV Het Zwarte Water. “We hebben een actief bestuur en een actief vrijwilligersteam. Het hele jaar houden we activiteiten voor jong en oud.”

In de coronatijd was dat vanzelfsprekend lastig vanwege de strenge maatregelen, maar HSV Het Zwarte Water heeft de draad weer opgepakt. De vereniging organiseert ieder jaar een eigen competitie voor senioren, bestaande uit 10 tot twaalf wedstrijden. Daarnaast is er een competitie van zo’n zeven viswedstrijden voor de jeugd. Half oktober is er weer de grote Roofviswedstrijd. “De laatste keer deden daar maar 95 kinderen aan mee”, aldus Beens.

De afgelopen jaren heeft de vereniging veel energie gelegd in het verbeteren van visplekken, zodat mensen nog fijner kunnen vissen in Zwartewaterland. HSV Het Zwarte Water is een club in beweging en dat heeft een positief effect gehad. De afgelopen tijd is het ledenaantal alleen maar gegroeid. 

De club wil aantrekkelijk blijven voor iedereen en probeert de contributie zo laag mogelijk te houden. Een jeugdlid betaalt maar 12,50 euro per jaar. Dat is inclusief vispas. Voor senioren ligt dat bedrag op 38 euro en voor 65-plussers op 35 euro. “We willen de drempel zo laag mogelijk houden”, aldus Beens.

Natuurlijk hoopt HSV Het Zwarte Water dat er nog meer mensen zich aansluiten bij de vereniging. Aanmelden kan via de site van HSV Het Zwarte Water: www.hsv-genemuiden.nl.