Vlnr: Ruben Willems, Bram Haasjes, Thijmen van den Berg en Henk van den Berg
Vlnr: Ruben Willems, Bram Haasjes, Thijmen van den Berg en Henk van den Berg Foto: Gerard Meijeringh

Kansen voor jonge talenten in Hasselt: Jeugd aan zet bij Olympia'28

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Olympia’28 werd in mei geconfronteerd met een kwalitatieve leegloop bij de eerste selectie. Jasper van der Stouw, Willard Visscher, Jeroen Bos en Erik van der Kolk zijn weggevallen, maar Olympia-trainer Hans Roeland zag de andere kant van de medaille. “Het is al met al heel erg jammer, maar dit biedt wel kansen voor de jeugd”, sprak hij in mei tegen De Stadskoerier.

Roeland doelde daarmee op het feit dat drie spelers van A1 vervroegd zijn doorgeschoven naar de eerste selectie en een spelers uit het tweede is overgestapt naar het eerste. Ruben Willems (linksbuiten(, Bram Haasjes (linksback) en Henk van den Berg (middenvelder) speelden het afgelopen seizoen in JO19-1. “We hadden allemaal nog een jaar verder gekund bij JO19-1”, vertelt Van den Berg. 

Trainer Ton Beumer had na een training goed nieuws voor het drietal. “We kregen te horen dat ze ons in het eerste wilden hebben. We waren verrast. We hebben altijd met elkaar gevoetbald. Het was een droom die uitkwam. We hebben altijd ons best gedaan. Dit is de beloning. Eigenlijk waren we ook wel toe aan nieuwe stap. De uitdaging was een beetje weg”, aldus Henk van den Berg. Toch wacht het drietal een zware klus. De overgang van JO19 naar het eerste elftal is behoorlijk groot. “Natuurlijk voel je wel wat druk, maar als je eenmaal in het veld staat, verdwijnt dat wel. Ik heb vorig jaar met tweede meegespeeld. Dat ging heel erg goed”, aldus van den Berg. Willems verklaart helemaal geen druk te voelen. “We willen ons bewijzen.”

En dan is er natuurlijk nog Thijmen van den Berg. Een speler met een apart verhaal. Hij was altijd keeper, maar ging vervolgens verder als veldspeler. Hij komt over uit het tweede. 

De vier nieuwelingen in de eerste selectie verwachten dat ze voldoende speeltijd gaan krijgen. Bram Haasjes denkt dat een basisplek in zijn geval realistisch is. “We hebben niet echt een vaste linksback in het team.” Willems is wat voorzichtiger. “Natuurlijk wil ik graag een basisplek, maar als ik individueel de helft van alle speelminuten kan voetballen, ben ik tevreden. Ik wil gewoon goed presteren. Individueel en ook als team. Thijmen van den Berg sluit zich daar bij aan, maar gaat wel voor een plek in de basis. “Dat wil iedereen, al weet ik wel dat ik me als veldspeler nog wel verder moet ontwikkelen.”