Routecontroleurs gezocht

ZWOLLE - Het routebureau van MarketingOost zoekt vrijwilligers die de fiets- en wandelroutes in hun eigen omgeving verder willen verbeteren. Ook in Zwartewaterland beheert en onderhoudt de organisatie de routes binnen de bekende netwerken.

In totaal is het bureau verantwoordelijk voor 1200 kilometer fietsroutes en 2100 kilometer wandelroutes in Overijssel.. “Routecontroleurs spelen daarbij een belangrijke rol. Zij zijn onze ogen en oren in het gebied. Dankzij hun meldingen reageren we snel op beschadigingen, vernielingen of andere omissies”, zegt Jakob Ponstein van Routebureau MarketingOost.

Echte buitenmensen

Het routebureau zoekt echte buitenmensen die houden van natuur en cultuur en die de omgeving van hun stad of dorp goed kennen. “Ze lopen of fietsen twee keer per jaar alle bordjes en panelen in hun rayon na. Ook houden ze ons op de hoogte over de staat van de paden en eventuele obstakels op de route.”

Meer informatie over de vacature: https://www.marketingoost.nl/over-ons/vacatures/

Koor Sing stoft de stemmen af

ZWARTSLUIS - Door alle Covid 19 maatregelen heeft vocalgroup Sing uit Zwartsluis al ruim anderhalf jaar de stembanden niet getraind. Dus stoffen de leden op 1,5 meter hun stembanden af. Dat gebeurt in ´t Ende.

Met het afstoffen van de stembanden zijn de vocalgroup leden ook tot de ontdekking gekomen dat de zangstem wel weer wat oefening kan gebruiken om weer op het oude niveau te komen. Onder leiding van dirigent Jane Loois gaat dat ook zeker lukken.

Drempel laag

Vocalgroup S!ing kan altijd nieuwe leden gebruiken. De drempel is laag, want alle leden beginnen opnieuw met zingen. Aanmelden hoeft niet, zanglustige belangstellenden kunnen gewoon binnen lopen, de deur van de oefenruimte in 't Ende staat open.

S!ng houdt op woensdagavond 15 en 22 september vanaf 19.45 uur een open repetitieavond. Iedereen is welkom! Repeteren gebeurt in clubgebouw ’t Ende, Westeinde 23. Voor meer info 06 206 227 26 of stuur een mail naar vocalgroupsing@outlook.com.

Het 'gave' werk van Anita Eenkhoorn

GENEMUIDEN - Anita Eenkhoorn vertelt op 23 september over haar werk bij Stichting Gave. Die stichting zet zich onder meer in voor vluchtelingen.

Belangstellenden horen ook hoe Mitra en Mohammed Jezus hebben leren kennen. De avond in de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Stuivenbergstraat 2 begint om 19.30 uur. Bij de bijeenkomst is ook een verkooptafel.

Aanmelden via hetgavewerk@gmail.com. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is de bijeenkomst ook online te volgen via www.cgk-genemuiden.nl