Concerten en cursus SCAB Hasselt

HASSELT - SCAB organiseert de komende tijd concerten en een cursus muziek in de bibliotheek Hasselt.

Op zaterdag 25 september treedt het trio Turn it up to 7 op in de bibliotheek. Het ensemble bestaat uit Renée Brunt (sopraan), Alette van de Belt (klarinet) en Roelfke Huttenga (piano). Het concert begint om 16.00 uur. De entree is gratis.

Op 4 oktober start een 3-delige cursus over ‘Muziekstromingen in de eerste helft 20ste eeuw – De Modernen’ door Stef Joosen. De kosten zijn 10 euro voor vrienden en 15 euro voor niet-vrienden. Deelnemen per avond is mogelijk en kost € 7,50 (SCAB-vrienden €5,00).

Sempre Insieme

Op zaterdag 6 november is er een concert van Sempre Insieme. Dat bestaat uit sopraan Anneloes Kriek en accordeoniste Ilse Kok. Zij brengen liederen van Poulenc, Weil en Wolf. Het concert om 16.00 uur. Gratis entree..

Door de coronamaatregelen kunnen er maximaal 25 personen in de bibliotheek, dus graag aanmelden via scab-hasselt@hotmail.com of op het opgaveformulier in de bibliotheek; telefonisch bij Renald van der Werf tel.: 0657559168 kan ook.

Nierstichting komt langs de deur

HASSELT - Vijftig vrijwilligers collecteren komende week in Hasselt voor de Nierstichting. De inkomsten uit de collecteweek zijn heel belangrijk voor de stichting, die geen structurele financiële steun krijgt van de overheid.

De collectanten houden rekening met mensen die geen contant geld in huis hebben. Met een QR-code is digitaal doneren via IDeal veilig en makkelijk.