'Laat de auto staan' (vervolg pagina 1)

Eerder dit jaar pakte de gemeente de situatie bij d' Overtoom aan. Ook over dat punt kreeg de gemeente al jarenlang brieven, mails en telefoontjes binnen. Bij het verenigingsgebouw is gekozen voor een wegversmalling. Sinds deze week moeten automobilisten ook in de buurt van de basisscholen in de remmen.

"Er was jarenlang geen geld beschikbaar. Dankzij een bijdrage vanuit Den Haag konden we de weg nu wel aanpakken. Samen met organisaties en buurtbewoners hebben we gekeken naar de mogelijkheden. Ik ben blij dat het nu wel is gelukt", zegt wethouder Slingerland.

Desondanks blijft het uitkijken voor de leerlingen, zegt Marida de Leeuw van Kindcentrum Johannes Bogermanschool. Ze roept de kinderen op om ook zelf goed op te letten voordat ze oversteken.

Niet met de auto

Tiny Limbeek van Veilig Verkeer Nederland heeft een oproep aan de ouders. "Laat kinderen lopend of fietsend naar school komen. Hoe minder auto's, hoe veiliger de situatie", zegt Limbeek, die de kinderen erop wijst dat de rode vlakken op de Stuivenbergstraat bedoeld zijn om over te steken.

Bewoner Roel Akkerman is ook bij de opening aanwezig. Ook hij roept ouders op om de auto te laten staan bij het wegbrengen en ophalen van kinderen. En niet alleen vanwege de verkeersveiligheid. Akkerman wijst erop dat er in de straat ook een tekort aan parkeerplaatsen is.

Moordavond in Sluuspoort

ZWARTSLUIS - Thrillerschrijfster Nicolet Steemers trapt 21 september het activiteitenseizoen in Sluuspoort af met een spectaculaire moordavond. 

Bezoekers wacht een onvergetelijke beleving, zij worden interactief ingezet bij het oplossen van een moord. De avond begint om 20:00 uur, belangstellenden zijn welkom vanaf 19:30 uur. De entree is € 9,00.

Nicolet Steemers vertelt deze avond over haar schrijverschap. Ook leest ze een speciaal geschreven moordverhaal voor, waarin zes verdachten van de moord op een jonge journaliste aan de tand gevoeld worden door een rechercheur. Het publiek mag vragen stellen en meedenken over de oplossing. Die zit verborgen in het verhaal en het is aan de amateur-detectives in het publiek om dader, motief en bewijs te ontdekken. Onder de goede oplossingen verloot de schrijfster een boek.