De broers Wentink met het team van Visscher Caravelle dat zich inzet voor collega Erwin.
De broers Wentink met het team van Visscher Caravelle dat zich inzet voor collega Erwin. Eigen foto

'Enorme slijtageslag' van Johan Wentink levert prachtig bedrag op in strijd tegen ziekte ALS

GENEMUIDEN - De ellenlange fietstocht van Johan Wentink heeft veel geld opgeleverd. Dit weekeinde stond de teller al op bijna 25.000 euro. Dat bedrag is bedoeld voor de strijd tegen de ziekte ALS. 

Wentink fietste van Genemuiden naar de Mont Ventoux. Zijn broers begeleidden hem met een camper. Samen liepen ze zaterdag de Mont Ventoux op, tegelijk met familieleden en collega’s van Visscher Caravelle. Daarmee zet de groep zich in voor collega Erwin, die aan ALS lijdt. Zaterdag gingen honderden Nederlanders de Mont Ventoux op.

Onder hen zanger Thomas Acda. De ambassadeur van de stichting verwonderde zich over de fietser uit Genemuiden. “Wat ben jij een malloot”, kreeg Wentink te horen. 

“Thomas was vorig jaar in deze buurt op vakantie. ‘Daar deed ik met de auto al twee dagen over. Wat een kolere-eind’, zei hij”, lacht Wentink.

Dat was het ook, merkte hij. “Het was een enorme slijtageslag. Ik heb echt momenten gehad dat ik dacht aan stoppen. Vooral op woensdag. Toen stond er veel tegenwind en vanuit de overnachtingsplek moest ik meteen een berg op. Ik kwam totaal niet in mijn ritme. Het was ook de langste dag. Ik vertrok om 08.00 uur en was pas om 19.45 uur binnen.” De herinneringen vergoeden alles. "Boven verwachting”, zegt Wentink over de opbrengst. "Ongelooflijk hoeveel steun we kregen. Zelfs bedrijven die we zelf niet benaderden, doneerden een bedrag. Net als jongens waarmee ik vroeger voetbalde en die ik misschien al wel tien jaar niet heb gezien. Echt bijzonder. Daarvoor wil ik graag iedereen bedanken.”