Horeca ziet coronapas niet zitten

ZWARTEWATERLAND - Ook een deel van de horeca in Zwartewaterland ziet de invoering van de coronapas niet zitten. Dat blijkt uit reacties op Facebook.

Bezoekers mogen straks alleen nog met een geldige QR-code de horeca in, als het aan het kabinet ligt. Daaruit moet blijken of mensen gevaccinneerd of getest zijn of al corona hebben gehad. De Nederlandse horeca is daar niet blij mee, en onder meer kroegen in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis ook niet. Zij vinden dat ze straks als politieagent moeten functioneren. Volgens het gedeelde bericht gaan ze dat weigeren en blijven alle bezoekers welkom.

Noodlottig bedrijfsongeval

HASSELT - Een 62-jarige man is vrijdagmiddag overlijden na een ongeluk aan de Boerweg.

Hij kwam daar op een erf onder een shovel terecht. Volgens de politie gaat het om een 'noodlottig bedrijfsongeval'. 

Online ontmoeting met werkzoekenden

ZWARTEWATERLAND - Bibliotheek Zwartewaterland verzorgt donderdag 16 september van 10.00 tot 12.00 uur een online ontmoeting met werkzoekenden. Deze ontmoeting staat in het teken van vaardigheden.die bijdragen aan het vinden van een nieuwe baan. 

Tijdens deze interactieve ontmoeting gaan maximaal twaalf deelnemers via Zoom samen op zoek naar ieders unieke vaardigheden. Ook de STAR-methode passeert de revue. Aanmelden voor deze online ontmoeting kan via de agenda op www.bibliotheekzwartewaterland.nl. 

Wie zich aanmeldt, ontvangt uiterlijk een half uur voor aanvang een link in zijn of haar mailbox. Deelname aan de ontmoeting, die tot stand komt in samenwerking met JobOn, is gratis.

Met de schrik vrij

HASSELT - Een bestuurster van een personenauto raakte vrijdagmiddag van de Werkerweg. 

Ze schrok van een inhalende vrachtwagen en maakte een ruk naar rechts. Daardoor raakte ze van de weg af. De automobiliste kwam met de schrik vrij. Wel moest de auto worden afgevoerd. 

Regio in tv-reclame

ZWARTSLUIS – Televisiekijkend Nederland ziet deze week hoe mooi het in deze regio is. Op de drie NPO-zenders komt een tv-commercial over Overijsel waarbij Nationaal Park Weerribben-Wieden centraal staat.

De commercial is onderdeel van een campagne van MarketingOost. Dat is de organisatie die de regio's van Overijssel bij bezoekers in binnen- en buitenland op de kaart zet. MarketingOost kiest juist nu voor een commercial omdat het najaar een periode is waarin over het algemeen minder toeristen deze kant opkomen.