Ridder Dolf en Expeditie Robinson

ZWARTEWATERLAND - De buurtsportcoaches, Steunpunt Mantelzorg en de jongerenwerkers van Zwartewaterland organiseren op 29 september en 1 oktober weer een activiteit voor Fun & Forget.

Op 29 september komt Ridder Dolf. Hij vertelt kinderen van 6 tot en met 12 jaar over de riddertijd in de Middeleeuwen. Aan de hand van een magisch verhaal en een spannende show worden de kinderen teruggeworpen in de tijd. Ze gaan ook zwaarden en schilden maken.

Voor de oudere jeugd (12-18 jaar) staat op 1 oktober Expeditie Robinson op de kalender. Na pizza eten is het tijd voor een strijd tussen de verschillende teams. Die moeten proeven en onderdelen overwinnen. 

Fun & Forget is voor kinderen van 6 t/m 18 jaar die door omstandigheden thuis soms onbewust op een tweede plek terechtkomen. Hierbij valt te denken aan jonge mantelzorgers. Ook kinderen met een problematische thuissituatie kunnen zich hiervoor aanmelden, net als kinderen die vanwege de onveilige situatie in hun land van herkomst gevlucht zijn naar Nederland.

Aanmelden

Voor aanmelden of meer informatie: www.samenzwartewaterland.nl/fun-en-forget. Aanmelden kan t/m 27 september. De 12-jarigen mogen zelf kiezen bij welke activiteit ze aansluiten.

Tien verenigingen spekken clubklas

ZWARTEWATERLAND - Tien verenigingen uit Zwartewaterland spekken dit jaar hun kas via de Grote Clubactie. Ze verkopen loten waarvan 80 procent van de opbrengst voor de eigen club is. 

De Grote Clubactie is al bijna vijftig jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Zwartewaterland een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Zo kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.

Dit jaar doen in de gemeente Zwartewaterland de volgende clubs mee: EGSV, ´t Eerste Wittien, Schietsportvereniging Genemuiden, Ruutvoorn, Allotria, Zaalvoetbal Hasselt, Pegasus, TV Zwartsluis, Reddingsbrigade Zwartsluis en het Het ZwarteWater.

Minder testlocaties

STEENWIJK - GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. De locaties in Meppel, IJsselmuiden en Zwolle blijven wel open.

De Zwolse testlocatie is deze week verhuisd van de Rieteweg (IJsselhallen) naar de Paxtonstraat 17 op bedrijventerrein Marslanden. Volgens de GGD wordt de testcapaciteit aangepast aan de vraag.