Detectielussen nu echt aan de beurt

HASSELT - De detectielussen in de Vaartweg worden bij de huidige werkzaamheden gerepareerd. Dat antwoordt wethouder Slingerland op vragen van Kira Fijn (Buitengewoon Zwartewaterland). Die was in de veronderstelling dat de detectielussen vorig jaar al gemaakt zouden worden.

Ook toen stelde ze vragen aan Slingerland en die had volgens haar gezegd dat ze toen al gemaakt zouden worden. Die kan zich dat niet herinneren. Uit ervaringen van motorrijders maakte Fijn dit jaar op dat de detectielussen nog steeds niet werken.

Ze wilde daarom donderdag in de gemeenteraad de toezegging dat de reparatie nu wel plaatsvindt. Die kreeg ze.

Geloofsontmoeting in 't Kruispunt

GENEMUIDEN - Komende zondag is er een geloofsontmoeting in 't Kruispunt aan de Nieuwstraat. De middag begint om 17.00 uur. 

Het thema van de middag bij het Leger des Heils is 'Onderweg naar de erfenis'. Vanaf 16.30 uur staat thee en koffie klaar en na de dienst is er soep met een broodje. 

Hasselter over de kop in Mastenbroek

HASSELT – Een 20-jarige automobilist uit Hasselt belandde donderdag in het ziekenhuis. Hij sloeg op de Wolfshagenweg in Mastenbroek met zijn auto over de kop.

De Hasselter week uit voor een voertuig en kwam daardoor in de berm terecht, waarna hij de controle over de auto kwijtraakte.

Zwartewaterland vakantiewoning rijker

BAARLO - Zwartewaterland heeft er een vakantiewoning bij. Burgemeester Bilder opende woensdagmiddag een accommodatie in Baarlo.

Daar is feest- en vergaderlocatie Deel4 omgebouwd tot een verblijf voor toeristen. Eigenaresse Jo Langenberg stopte onlangs met de eerdere activiteiten en geeft de prachtige locatie nu een andere toekomst.

Millingerplas weer binnen de normen

STADSHAGEN - Bij het waterkwaliteitsonderzoek van de Milligerplas op 15 september zijn geen concentraties met poepbacteriën gemeten die boven de norm liggen. Dat meldt de gemeente Zwolle op basis van onderzoek van het waterschap.

Bij de populaire zwemplas overschreed het water in de afgelopen jaren twee keer de norm voor twee poepbacteriën.Vanwege Europese regelgeving is er daarom dit seizoen een formeel negatief zwemadvies. 

Dat betekent overigens niet dat de zwemkwaliteit altijd slecht is of dat zwemmen verboden is. Bezoekers kunnen zelf beslissen of ze het water ingaan. Ook veel Zwartewaterlanders bezoeken de plas graag.